Flexibel

Aanbieders
Als Het Ware

Hoewel we onszelf het liefst als flexibel persoon zien, blijft voor veel mensen verandering simpelweg lastig. Zo ook voor kinderen. Een lekke band terwijl je op reis wil, een regenbui op het strand. Er kan behoorlijk wat aanpassend vermogen gevraagd worden in je leven.

Obstakels overkomen, listen bedenken, problemen oplossen: twee onstuitbare theatermakers worden uitgedaagd in hun - al dan niet - flexibele geest: ze vertellen het verhaal van Odysseus in het theater.
Maar er ontbreken wat essentiële onderdelen. Het ene probleem na het andere dient zich aan.
Het publiek wordt tegen wil en dank een mede-belever met een actieve rol om het geheel tot een succesvol einde te sturen. De voorstelling toont een kettingreactie waarin verschillende onderdelen de energie doorgeven om door te gaan tot we eindelijk ons doel bereiken: een alles overstijgend en zinnenprikkelend slotstuk.

“Een perfecte mix van humor en tragiek, ingehouden drama en uitbundige lol, muziek en beweging.” Noordhollands Dagblad

Lesmateriaal
Een serie korte videofilms die op het digibord vertoond kunnen worden, met leuke uiteenlopende opdrachten voor in de klas. Ook maken de kinderen alvast kennis met de spelers. Als opwarmer en voorbereider voor hun bezoek aan de voorstelling later.

Locatie: Schuur
Trefwoorden: Theater, humor, creativiteit, filosofie, klassieker

Voorwaarden: De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen. Er is plaats voor één begeleider per acht leerlingen.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 5, 6

Soort activiteit

Voorstelling bij podia

Classificatie

Disciplines
Theater

Waar & wanneer

Periode
11 maart 2025

Tijd & Info

Duur
60 minuten
Aanbieder
Schuur