BestFriends

Aanbieders
De Zaak A

We zijn aanwezig bij ‘BestFriends’ waar jong en oud terecht kunnen voor alle ins en outs over robotvrienden. Oprichter van ‘BestFriends’ Marjoleine van Aalst en haar robot Freek vertellen over de voordelen van een robotvriend, besteden aandacht aan praktische zaken als veiligheid en beantwoorden vragen van het publiek. Maar dan blijkt in het publiek een oude bekende van Marjoleine te zitten, haar beste vriend van vroeger, Daan. Die als twee druppels water lijkt op robot Freek. Wat is er destijds misgegaan tussen Marjoleine en Daan? Kan hun vriendschap hersteld worden? En wat is de rol van Freek?
Klassieke filosofische vragen en thema’s worden op toegankelijke wijze vertaald in een ontregelende theaterervaring. De voorstellingen bevinden zich op de grens van toneel, performance en educatie. Echt en nep lopen op verrassende wijze door elkaar en het publiek wordt verleid om het denken aan te zetten!

Bijbehorende workshop
Filosofisch(e) gesprek(ken) voeren in de klas.
Deze kunnen expliciet aansluiten bij thema’s of andere lessen op school (b.v. worden ingezet i.h.k.v. Burgerschap), bij onderwerpen in het nieuws of bij situaties in de klas, maar kunnen ook meer op zichzelf staan.
Te boeken via de Schuur: educatie@schuur.nl / 023-5173900. Kosten voor rekening van de school.

Locatie: Schuur
Trefwoorden: Theater, filosofie, humor, performance, educatie, maand van de filosofie, burgerschap

Voorwaarden: De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen. Er is plaats voor één begeleider per acht leerlingen.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 7, 8

Soort activiteit

Voorstelling bij podia

Classificatie

Disciplines
Theater

Waar & wanneer

Periode
15 april 2025

Tijd & Info

Duur
45 minuten
Aanbieder
Schuur