Cinekid Filmfestival

Aanbieders
CineKid

Cinekid verzorgt, voorafgaand aan het festival in de herfstvakantie, schoolvoorstellingen in de Schuur; elke film is inclusief bijpassende workshop in de zaal. Via film verplaatsen kinderen zich in verhalen van over de hele wereld en reflecteren zo op hun eigen belevingswereld én die van de ander. Cinekidfilms verwonderen, vermaken, verbinden en dragen bij aan de ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige, bewuste en weldenkende wereldburgers.

Voorbereidend lesmateriaal
Gratis voorbereidend digitaal lesmateriaal voor in de klas, waarmee leerkrachten de leerlingen kunnen voorbereiden op het bezoek. Via film verplaatsen kinderen zich in verhalen van over de hele wereld en reflecteren zo op hun eigen belevingswereld én die van de ander. Het lesmateriaal van Cinekid helpt de leerlingen en de leerkracht hierbij op weg.

Inclusief workshop
Rondom een Cinekid filmvertoning is er altijd een interactief randprogramma waarin leerlingen spelenderwijs meer leren over film en media.

Locatie: Schuur

Trefwoorden: Animatie, verbeelding, artistiek, reflectie, cultuur

Voorwaarden: De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen. Er is plaats voor één begeleider per acht leerlingen

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 5, 6, 7, 8

Soort activiteit

Voorstelling bij podia

Classificatie

Disciplines
Film

Tijd & Info

Duur
90 minuten
Aanbieder
Schuur