Beestenboel

Aanbieders
Teylers Museum

Dieren zie je terug in alle collecties van Teylers. Tenminste, als je goed zoekt. Er zitten soms wel zestien beestjes in één schilderij verstopt! Er zijn ook versteende dieren van miljoenen jaren terug waar alleen nog maar een tand of voetafdruk van over is. Welke onderscheidende kenmerken hebben dieren eigenlijk en hoe komt het dat sommige zijn uitgestorven? Beestenboel neemt leerlingen mee in een verrassende tocht met kijkopdrachten, vragen en spelletjes. In Beestenboel gaan leerlingen langs alle collecties van Teylers Museum. Spannende dozen in het museum gaan open... en fossiele kiezen en tanden van miljoenen jaren oud mogen door leerlingen worden aangeraakt.

Doel: Leerlingen bezoeken de museumzalen, waaronder de Ovale Zaal, Fossielenzalen en Schilderijenzalen; leren over kenmerkende eigenschappen van dieren, waaronder die van planteneters en vleeseters; krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed.
Trefwoorden: museum, kunst, reptielen, onderzoeken, erfgoed

Voorwaarden: Een workshop van een kunstenaar/docent kan alleen worden toegekend als je met minimaal 2 groepen inschrijft. Het Teylers museum vraagt 1 begeleider op 5 leerlingen.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 3, 4

Soort activiteit

Museumbezoek

Classificatie

Disciplines
Erfgoed

Tijd & Info

Duur
60 minuten
Aanbieder
Teylers Museum