Blitstour langs het lab

Aanbieders
Teylers Museum

Teylers Museum was vanaf de opening in 1784 een actief onderzoekscentrum waar moderne wetenschap werd beoefend en kennis werd gedeeld met publiek. Vooraanstaande onderzoekers ontrafelden natuurkundige fenomenen door experimenten en geïnteresseerde burgers – zelfs keizer Napoleon – kwamen kijken naar de vonken van de Grote Elektriseermachine.
Dit programma enthousiasmeert leerlingen voor de natuurwetenschappen en prikkelt hun nieuwsgierigheid naar de natuurkundige principes licht, kracht, elektriciteit en geluid. In het museum ontdekken ze dat alle instrumenten hier speciaal ontworpen zijn voor onderzoek. In het Blitslab verrichten leerlingen gerichte opdrachten met replica’s van instrumenten. Ten slotte volgt een elektrisch spektakel waarbij vonken spuwen als bliksems... 

Doel: leerlingen bezoeken de Ovale Zaal, Instrumentenzaal en het Blitslab; doen zelf proeven met replica’s van echte instrumenten; raken enthousiast voor natuurkunde en leren de basis van fenomenen te begrijpen.
Trefwoorden: onderzoeken, experimenteren, museum, techniek, natuurkunde

Voorwaarden: Een workshop van een kunstenaar/docent kan alleen worden toegekend als je met minimaal 2 groepen inschrijft. Het Teylers museum vraagt 1 begeleider op 5 leerlingen.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 8

Soort activiteit

Museumbezoek

Classificatie

Disciplines
Erfgoed

Tijd & Info

Duur
90 minuten
Aanbieder
Teylers Museum