Mister Anansi leert de wereld lachen

Aanbieders
Theater Elswout

Anansi de spin vindt het maar niks dat alle verhalen in de wereld de verhalen van Nyankopon worden genoemd. 
Op een dag heeft Anansi een slim plan: hij gaat Nyankopon, de Afrikaanse verhalen Koning, vragen of al die mooie verhalen niet zijn naam mogen dragen. Anansi ziet het helemaal voor zich, zijn eigen Anansiverhalen. Nyankopon moet vreselijk lachen om de kleine spin: ‘Hahaha, jij wilt dus dat het jouw verhalen worden? Wie denk jij wel dat je bent, Anansi? Mijn verhalen zijn eeuwenoud en heel erg waardevol voor de mensheid. Daarom bewaar ik ze!’ 
Maar Anansi is niet voor niets helemaal langs een spinnendraadje naar de hemel geklommen. Uiteindelijk stemt Nyankopon toe, op voorwaarde dat de kleine spin drie levensgevaarlijke opdrachten uitvoert. Zal het slimme spinnenman Anansi lukken?

Wijnand Stomp, alias Mister Anansi, is kids Comedian en de beste theatrale Anansi-verteller van Nederland.
Met humor, aanstekelijke ondeugd en een tikkeltje wijsheid weet hij jong en oud te boeien. De tijdloze uitstraling van het klassieke spinnenmannetje weet Wijnand Stomp op originele wijze te mixen met eigentijdse avonturen. In een tijd waar communicatie vaak via beeldschermen verloopt, houdt Stomp de verteltraditie levend.

Locatie: Theater Elswout
Trefwoorden: verteltheater, traditie, slavernij

Voorwaarden: De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen. Er is plaats voor één begeleider per acht leerlingen.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 7, 8

Soort activiteit

Voorstelling bij podia

Classificatie

Disciplines
Theater

Tijd & Info

Duur
60 minuten
Aanbieder
Theater Elswout