De stofrevolutie

Aanbieders
De Modebazen

Via boeiende proefjes moedigen we leerlingen aan om actief te experimenteren met innovatieve mode materialen, zoals hennep en ananasleer. Tijdens de les verkennen ze niet alleen deze materialen, maar voeren ze ook spannende tests uit, zoals de brandproef, bevochtigingsproef, lichtechtheidsproef en meer. Hierdoor ontdekken ze niet alleen de geheimen van stoffen, maar onthullen ze ook boeiende stofeigenschappen. Deze les biedt een unieke kans voor leerlingen in de bovenbouw van de basisschool om zich actief onder te dompelen in de wereld van modematerialen en wetenschappelijk ontdekken.

Doel: Aan het einde van deze workshop kan de leerling dierlijke, plantaardige, en synthetische stoffen herkennen, evenals innovatieve materialen zoals hennep en ananasleer. Ze zullen vertrouwd zijn met diverse stofeigenschappen en in staat zijn om hun eigen creatieve mogelijkheden in de wereld van mode en materialen te ontdekken
Trefwoorden: duurzaamheid, innovatie, mode, Nieuw, Speciaal Onderwijs, op maat

Voorwaarden: Een workshop van een kunstenaar/docent kan alleen worden toegekend als je met minimaal 2 groepen inschrijft.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 7, 8

Soort activiteit

Workshop op school
Aantal lessen
1 les

Tijd & Info

Duur
90 minuten
Aanbieder
Op school