Mode-design: Ontwerp groen

Aanbieders
De Modebazen

In deze duurzaam designles leren kinderen het ontwerpen van kleding op een duurzamen manier. Dit door middel van het hergebruiken van afvalmateriaal van klerenmakers. Door te bladeren door mode- en natuurtijdschriften, halen ze inspiratie uit diverse interesses zoals voetbal, dieren en hobby's. Hieruit ontstaan creatieve ontwerpen waarin persoonlijke passies worden geïntegreerd met duurzame elementen Het hoogtepunt van de les is het maken van een schets van hun unieke ontwerp, waarin zowel persoonlijke flair als duurzaamheid samenkomen.

Doel: Het doel van deze workshop is tweeledig: leerlingen worden gestimuleerd om een diepgaande waardering voor de natuur te ontwikkelen door duurzaam design en hergebruik van materialen. Tegelijkertijd worden ze aangemoedigd om hun eigen interesses en persoonlijke stijl zichtbaar te maken in hun ontwerpen. Door gebruik te maken van afvalmateriaal, inspiratie te putten uit mode- en natuurtijdschriften, en zelfs de natuur te verkennen, ontwerpen leerlingen unieke stukken die hun creativiteit, waardering voor de natuur en persoonlijke interesses weerspiegelen. De workshop resulteert in tastbare creaties die deze waardevolle ervaring vastleggen
Trefwoorden: duurzaamheid, Mode, Nieuw, Speciaal Onderwijs, op maat

Voorwaarden: Een workshop van een kunstenaar/docent kan alleen worden toegekend als je met minimaal 2 groepen inschrijft.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 7, 8

Soort activiteit

Workshop op school
Aantal lessen
1 les

Tijd & Info

Duur
90 minuten
Aanbieder
Op school