De mode ontwerpers

Aanbieders
De Modebazen

In deze boeiende duurzaam designles ontdekken leerlingen de kunst van hergebruik met afvalmateriaal van klerenmakers. Door te bladeren door mode- en natuurtijdschriften halen ze inspiratie uit diverse interesses, zoals voetbal, dieren en hobby's. Hieruit ontstaan creatieve modeontwerpen waarin persoonlijke passies worden gecombineerd met duurzame elementen. Het hoogtepunt van de les is het maken van een ets van hun unieke modeontwerp, waarin zowel persoonlijke flair als duurzaamheid samenkomen.

Doel: In deze workshop willen we twee dingen bereiken: we willen dat leerlingen meer leren over duurzaamheid en creatief zijn. We gaan samen ontwerpen maken met spullen die anders weggegooid zouden worden. Ook gaan we kijken naar plaatjes in tijdschriften en misschien zelfs buiten in de natuur om ideeën te krijgen. Het is belangrijk dat jouw eigen ideeën en wat jij leuk vindt, te zien zijn in wat je maakt. Aan het einde van de workshop heb je iets gemaakt dat je mee naar huis kunt nemen en dat laat zien wat je hebt geleerd en bedacht.
Trefwoorden: Mode, Nieuw, Speciaal Onderwijs, op maat

Voorwaarden: Een workshop van een kunstenaar/docent kan alleen worden toegekend als je met minimaal 2 groepen inschrijft.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 5, 6

Soort activiteit

Workshop op school
Aantal lessen
1 les

Tijd & Info

Duur
90 minuten
Aanbieder
Op school