Weven en Vilten

Aanbieders
De Modebazen

Tijdens deze boeiende activiteit gaan leerlingen van groep 4 tot en met 6 aan de slag met het maken van een schaap, waarbij ze zowel het vilten als het weven zullen gebruiken. Met naaldvilten zullen ze de zachte wol vormen tot de vacht en het lichaam van het schaap, terwijl ze met het weven op een staand weefgetouw de benodigde stoffen kunnen maken voor bijvoorbeeld de achtergrond of accessoires. Door deze technieken te combineren, kunnen de leerlingen niet alleen hun creativiteit uiten, maar ook hun vaardigheden in textielbewerking ontwikkelen terwijl ze een schattig en uniek schaap maken.

Doel: Leerlingen zullen na deze les in staat zijn om de basistechnieken van het vilten te begrijpen en toe te passen, waarbij ze specifiek een schapenvacht vilten. Hierbij ontwikkelen ze niet alleen vaardigheden in het gebruik van materialen en technieken, maar ook een begrip van textielbewerking en ambachtelijke creativiteit.
Trefwoorden: ambacht, Mode, Nieuw, Speciaal Onderwijs, op maat

Voorwaarden: Een workshop van een kunstenaar/docent kan alleen worden toegekend als je met minimaal 2 groepen inschrijft.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 5, 6

Soort activiteit

Workshop op school
Aantal lessen
1 les

Tijd & Info

Duur
90 minuten
Aanbieder
Op school