Modieus Eigenwijs: Jouw stijl, jouw verhaal!

Aanbieders
De Modebazen

In deze les zullen de kinderen hands-on ervaring opdoen door oude kledingstukken te upcyclen. Ze worden aangemoedigd om hun creativiteit de vrije loop te laten en een eigenwijs ontwerp te creëren dat volledig bij hun persoonlijkheid past. Door het upcyclen van oude kleding krijgen de leerlingen niet alleen inzicht in duurzaamheid, maar leren ze ook hun eigen stijl vorm te geven op een unieke en milieuvriendelijke manier. Deze praktische activiteit bevordert zelfexpressie, creativiteit en een bewustere kijk op kleding.

Doel: Aan het einde van deze workshop zal de leerling vaardigheden hebben ontwikkeld om zijn eigen unieke kledingstuk te maken. De leerling zal in staat zijn bewuste keuzes te maken bij het samenstellen van zijn kleding, reflecteren op zijn eigen houding en attitude ten opzichte van mode, en inspiratie halen uit zowel culturele invloeden als de natuur. Deze doelen bevorderen niet alleen zelfexpressie, maar ook een dieper begrip van persoonlijke stijl en identiteit.
Trefwoorden: Kinderboekenweek 2024, lekker eigenwijs, mode, zelfepressie, identiteit, Speciaal Onderwijs, op maat

Voorwaarden: Een workshop van een kunstenaar/docent kan alleen worden toegekend als je met minimaal 2 groepen inschrijft.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 7, 8

Soort activiteit

Workshop op school
Aantal lessen
1 les

Tijd & Info

Duur
90 minuten
Aanbieder
Op school