Film maken met jouw klas

Aanbieders
Freek Commandeur

Film kijken in de klas, YouTube, TikTok, Instagram…. Bewegend beeld speelt een grote rol in het leven van kinderen. We leven in een tijd dat je er niet aan ontkomt. Dit brengt voor- en nadelen met zich mee. Zowel voor je gezondheid, als voor je sociaal-emotionele ontwikkeling.
Dat je als leerkracht hier wat mee moet, spreekt bijna voor zich. Film biedt zeer veel mogelijkheden voor in de klas. Maar waar begin je? En hoe zet je film in bij jouw reguliere lessen?
Start met één van de filmlessen, waarbij filmcoach Freek van ‘Hollywood in de Klas’ bij jullie in de klas komt en samen met de leerlingen in de wereld van film duikt. De leerlingen gaan vooral zélf aan de slag. Leerlingen weten na de les meer over film, kunnen zij zelf een kort filmpje maken én weten zij hoe zij hun beelden in de basis bewerken tot een kort filmpje. Ook wordt de leerkracht actief betrokken zodat deze, waar wenselijk, zelf verder kan met film in de klas.

Filmlessen:
-Maak je eigen filmtrailer
-Vloggen en mediawijsheid
-Stop-motion
-Maak je eigen griezelfilm

Bovenstaande filmlessen zijn geschikt voor leerlingen uit groep 5, 6, 7 of 8 en duren 90 minuten per les.
Opzoek naar een andere filmles? Een kortere/langere les? Of wil je het laten aansluiten bij een thema? Dat kan! Neem contact op. Ik kijk graag wat ik voor jullie kan betekenen.

Doel: Aan het einde van deze filmles weten leerlingen meer over film, kunnen zij zelf een kort filmpje maken én weten zij hoe zij hun beelden in de basis bewerken tot een kort filmpje. De leerkracht wet hoe film op een laagdrempelige manier ingezet kan wordne in de klas.

Trefwoorden: Speciaal Onderwijs, op maat

Voorwaarden: Een workshop van een kunstenaar/docent kan alleen worden toegekend als je met minimaal 2 groepen inschrijft.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 5, 6

Soort activiteit

Workshop op school

Classificatie

Disciplines
Film
Aantal lessen
1 les

Tijd & Info

Duur
90 minuten
Aanbieder
Op school