Kum Nye Yoga is een zachte vorm van zelfgenezing die spanningen verlicht en stress oplost.

Heilzaam
Kum Nye is meer dan alleen yoga. Het zijn Tibetaanse ontspanningsoefeningen die rechtstreeks uit de oude wereld van de Tibetaanse geneeskunde komen. In Californië heb ik jarenlang les gehad van een van deze 'geneesheren'. Kum Nye is een zachte vorm van zelfgenezing. Het helpt ons om evenwichtiger en gezonder te worden en het leven meer te waarderen. Dit lijkt eenvoudig, gezond blijven vraagt echter wel commitment van ons. Hoe dan ook, het is door iedereen te beoefenen, ongeacht leeftijd of conditie.

Menselijk
Het sterke punt van Kum Nye, is dat het lichaam en geest integreert. Daardoor is je ontspanning sterker en blijft langer bij je, dan met lichamelijke oefeningen alleen. Het brengt namelijk eenheid, die je als mens ten diepste herkent. Tevens staat Kum Nye bekend om haar menselijk karakter. Het heeft een directe relatie met ons dagelijks leven. Dat merk je bijvoorbeeld aan de subtiele en tegelijk effectieve oefeningen. Een mens is tenslotte een subtiel wezen dat alleen onder deze omstandigheden echt iets kan opnemen en aanvaarden.

Yoga kleding
En dan nog iets over de kleding. We komen bij elkaar in gewone, prettige losse kleding. Je hoeft geen speciale yoga kleding aan te schaffen. Dát is ook het dagelijkse karakter van Kum Nye.

Praktisch

  • Kum Nye yoga is door iedereen te beoefenen, ongeacht leeftijd of conditie
  • Het is mogelijk om tussentijds in te stromen
  • Kennismaking: 1 les voor € 12,50