Kom ontspannen in beweging, maak je hoofd helder en je lichaam krachtig.

Chi Neng (Zhineng) Qigong is een Chinese medische qigongvorm die over de hele wereld wordt beoefend. De oefeningen zijn bekend vanwege het krachtige effect op de gezondheid en geliefd door de eenvoudige sierlijke bewegingen. Beoefening stimuleert je energie (qi), zorgt voor rust in je hoofd en kracht in je lichaam. Het weldadige effect is merkbaar op elk vlak in je leven.

De oefeningen zijn een soort yoga en meditatie in één. Met je aandacht volg je de bewegingen van je lichaam, steeds diep naar binnen en ver naar buiten in het universum. Je laat je meevoeren op het natuurlijke ritme, in liefdevolle verbinding, onderzoekend, open, zodat de qi kan stromen en helen. Hoofd, hart en buik komen in balans. Je onderzoekt de onbegrensde ruimte en wijsheid van je eigen lichaam en geest en alles om je heen.

In het begin zal je aandacht vooral gaan naar het aanleren van de vorm, de fysieke beweging. Als je de vorm eenmaal kent kun je je aandacht richten op de beweging in jezelf.

Ben je in goede conditie dan helpt het je te focussen, effectiever te bewegen en je prestaties te verbeteren.

Heb je pijnklachten of bewegingsbeperkingen of ben je herstellend van ziekte, mentaal of fysiek, dan is het de ideale manier om weer in beweging te komen. Je beweegt in ontspanning en forceert niet, je versterkt je spieren zonder je gewrichten te belasten. Je masseert jezelf als het ware diep vanbinnen.

We oefenen altijd met een stoel bij de hand, voor wie liever even zit. Tevens worden sommige oefeningen op een stoel gedaan.

Kijk voor meer informatie op chineng.nl

Praktisch

Ervaring is niet nodig, iedereen is welkom.

Kleding: Draag lekker soepel zittende kleding waarin je je op je gemak voelt. Een vestje of sjaal, iets wat je makkelijk uit en aan kan doen is handig.
Schoenen: blote voeten, dikke sokken, sloffen, sneakers, doe aan wat je fijn vindt.

Als je beperkingen hebt of fysieke klachten of er iets speciaals is waar ik rekening mee moet houden, laat je me dat dan voor de les weten?

Proefles: 5 euro
losse les: 15 euro (alleen in overleg vooraf)
12 lessen (waarvan 2 buitenlessen of in andere zaal): 120 euro
Je kunt op elk gewenst moment starten met de lessen. 

Inschrijven

Chi Neng Qigong
Datum 22 jan t/m 8 apr
Dag maandag
Tijd 20:00 t/m 21:00uur
Locatie
  • Hart Haarlem, Kleine Houtweg 18, 2012 CH HAARLEM
Deze cursus vond plaats tussen 22-01-2024 en 08-04-2024.
Chi Neng Qigong
Datum 15 apr t/m 1 jul
Dag maandag
Tijd 20:00 t/m 21:00uur
Locatie
  • Hart Haarlem, Kleine Houtweg 18, 2012 CH HAARLEM