Hou je van samen zingen en wil je graag je stem ontwikkelen? Ben je tussen de 4 en 19 jaar? Dan is Haarlems Jeugdkoor Spaarne iets voor jou.

Zingen is een muzikale topsport! Waarbij samen plezier maken, luisteren naar elkaar en samenwerking, de basis is voor het koor. Door regelmatig te zingen, met elkaar en alleen, groeit je stem. Daarom heb je naast de wekelijkse koorles met je eigen groep, een aantal keer op zondagmorgen een repetitie met alle groepen samen. Als je graag nog meer wilt leren over het zingen kun je vanaf 8 jaar op woensdagmiddag ook de solfège en stemvormingsles volgen. Vergelijk het met sport... 1 óf 2x keer per week met je eigen team ’trainen’ met meer persoonlijke aandacht, en 1 keer per maand met alle groepen samen.

Je kunt zingen in het kleuter-, kinder- of jeugdkoor op meerdere leslocaties in Haarlem.

In de koorles werken we spelenderwijs aan klank, je houding, adem en articulatie. Passend bij de leeftijdsgroep bewegen, dansen en klappen we regelmatig, om zo een beter gevoel voor maat, ritme en toonhoogte te ontwikkelen. Daarnaast leer je hoe jij je kunt presenteren en zing je ook wel eens alleen. We zingen één- en meerstemmige liedjes uit alle windstreken, in verschillende talen en stijlen.

Haarlems Jeugdkoor Spaarne is een jong enthousiast koor dat staat onder leiding van de ervaren koordirigent Marina Besselink en bestaat uit leeftijdsgroepen van 4 tot 19 jaar die regelmatig samen optreden.

Praktisch

Praktische informatie
De kinderen hebben een 4-rings map nodig waar ze hun wekelijks uitgereikte liedjes in bewaren.

Extra data:
Kerstoptreden | 11 december 2022
Grootkoor | 25 sept, 30 okt, 27 nov. 2022, 29 jan, 19 febr, 26 mrt, 14 mei en 18 juni 2023, van 11.00-12.00 uur.
Eindvoorstelling | zondag 25 juni 2023

Proefles
Het hele jaar door kun je een proefles volgen.
Meld je vooraf aan via de button 'Stel een vraag'