Stoomcursus om je op gang te helpen bij het schrijven van een (auto)biografie.

Wil je jouw levensverhaal opschrijven of dat van een ander? Deze cursus geeft je een handige kickstart. Bij schrijven komt een hoop denkwerk kijken: voor wie schrijf je, wat zijn jouw thema’s en hoe grijp je de lezer bij de kladden? We doorlopen een aantal essentiële stappen zodat dit denkwerk in gang wordt gezet, waarna je zelf verder kan. Ook het praktische deel komt aan bod: waar vind je bronnen om het verleden van jouw hoofdpersoon mee tot leven te wekken? En hoe zet je literaire trucs in om van hem of haar een boeiend personage te maken? Na de les ga je thuis aan de slag met de besproken informatie, aan de hand van korte opdrachten. De teksten die je inlevert, krijgen vervolgens feedback op maat.

Praktisch

Deze cursus is geschikt voor beginners en voor mensen die al wat schrijfervaring hebben maar niet per se op het gebied van levensgeschiedenissen, of graag willen weten hoe je een groter project aanpakt. Publiceren voor een groot publiek hoeft (nog) geen doel te zijn, aan de hand van deze cursus kun je ook ontdekken hoe je zo goed mogelijk een levensverhaal op papier zet voor familie, vrienden of jezelf.

Het aantal plaatsen is beperkt, zodat de cursisten een band met elkaar kunnen opbouwen en elkaars werk in een veilige, positieve omgeving van commentaar kunnen voorzien.

Het schrijven zelf vindt voornamelijk thuis plaats. In de lessen bespreken we de theorie en de ingeleverde opdrachten, en zullen we gezamenlijk op zoek gaan naar de beste versie van jouw verhaal.

6 bijeenkomsten op donderdagavond in de sfeervolle Regentessekamer.