Schrijvend op zoek naar zin.

Schrijven over je leven, autobiografische schetsen, momentopnames. In deze cursus schrijf je vaak over ogenschijnlijk alledaagse momenten. Wat ligt er in die momenten besloten? Welke waarden of welke thema’s? Daar ga je al schrijvende naar op zoek. Je laat je inspireren door kunstkaarten, fotografie, poëzie en de natuur! Op zoek naar winterse kwaliteiten in je leven. Op zoek naar stilte in jezelf. Wat ligt nog te sluimeren en wat wil in de lente ontkiemen?

Hoe werkt het?
In een groep van ongeveer 10 deelnemers krijg je korte schrijfopdrachten en associatieoefeningen waarmee je in de les aan de slag gaat. Je krijgt handvatten aangereikt waarmee je moeiteloos gaat schrijven, in een flow. Herinneringen komen in geuren en kleuren terug. In het schrijven en het teruglezen van wat je hebt geschreven ga je ervaren hoe jouw leven, jouw ervaringen, doordrenkt zijn van jouw kleur, jouw waarnemingen, jouw keuzes.
Ook het voorlezen van je tekst en luisteren naar de teksten van anderen is een onderdeel. Voorlezen is vrijwillig. Luisteren doen we zonder oordelen. We geven geen commentaar op elkaars teksten. Vaak sluiten we af met een dichtvorm.

Schrijfervaring is niet nodig. Ook voor ervaren schrijvers die verdieping zoeken of juist vrijer willen leren schrijven is de cursus geschikt.

Praktisch

Schrijven doen we met de hand. Met pen en papier. Dus ga op zoek naar een mooi schrift en een fijne pen. Je bent van harte welkom!

Alle data: 21/1, 28/1, 4/2, 11/2, 18/2, 11/3, 18/03