Zangles bij Canto! Vind je stem en laat je horen!

Canto! helpt jou om de basis van je eigen stem te vinden. Wat is jouw klank, wat komt er van nature naar buiten? En wat zijn aangeleerde 'trucjes' die je kan loslaten? Misschien ervaar je overbodige spanningen in je lichaam, zoals opgetrokken schouders of een geknepen keel. Deze leer je te signaleren en ook weer los te laten. Hierbij is het vertrouwen dat je als leerling voelt in de les, erg belangrijk. Niets is raar, lelijk of fout, groei kan alleen maar ontstaan vanuit ontspanning. Vanuit deze nieuw gevonden basis, werken we vervolgens aan het aanleren van gezonde zangtechnieken.

Techniek
Canto! gelooft niet dat één pasklare methode voor iedereen het gewenste effect zal creëren. Daarom wordt er naar elk individu op zich gekeken. Hoe leer jij het best; wat is jouw 'taal' als het gaat om het aanduiden van wat jij ervaart tijdens het zingen? Elementen uit verscheidene zangmethodes kunnen worden toegepast in de lessen, zoals EVT (Estill Voice Training), klassieke zangtechniek en Stembevrijding.

Een juiste zangtechniek geeft jou de vrijheid om een lied te zingen precies zoals jij dat wilt. Punten waar aan wordt gewerkt en die de algehele controle zullen vergroten, zijn:
* adem & steun * lichaamshouding * articulatie * klankvorming * stembereik * stemaanzet* verschillende stemklanken en -kleuren

Artisticiteit
Canto! gelooft in de eigenheid en artisticiteit van elke zanger. Naast het aanleren van vrij stemgebruik en een passende goede techniek, brengt de muzikale en mentale beleving van een lied het geheel pas echt tot leven! Wat spreekt jou aan in een bepaald lied, welk verhaal breng je ermee over aan je publiek en hoe fraseer je het lied op jouw eigen muzikale wijze? In de lessen word je stap voor stap begeleid in het vormen en brengen van een lied op jouw eigen en unieke wijze.

Persoonlijke ontwikkeling
Zingen is heel persoonlijk. Je maakt namelijk muziek met een fantastisch, ingenieus ontworpen instrument: de stem. En die stem zit in jouw lichaam en maakt deel uit van jou als persoon.
Elk instrument, elke stem heeft zijn of haar eigen specifieke klanken en kwaliteiten. En soms ook drempels en valkuilen. Tijdens het werken met je stem - jouw persoonlijke instrument- kan het dus niet anders dan persoonlijk worden.

Praktisch

Voor meer informatie: www.zangschoolcanto.nl