Geef je creativiteit de ruimte en vertrouw op je gevoel. Leer jezelf uit te drukken in oliepastel.

Wil jij even lekker ontspannen en je werk of andere dagelijkse beslommeringen helemaal loslaten? Even tijd voor jezelf en wat er in jou leeft? Dan is de Cursus Intuïtief Schilderen met oliepastel vast iets voor jou. Ervaring is niet nodig.

Op vrijdag 26 mei ga ik weer van start met een nieuwe cursus. We werken in deze cursus met oliepastels. Met oliepastelkrijtjes kun je niet alleen tekenen, maar ook schilderen. Schilderen is misschien niet helemaal het juiste woord, want een penseel komt er niet aan te pas. Maar toch ziet het resultaat eruit als een schilderij. Eerst breng je met het krijt al tekenend de kleur(en) aan waar je behoefte aan hebt. Vervolgens wrijf je met een zacht doekje gedoopt in wat olie het krijt uit over het papier. Dit geeft een schilderachtig effect. Een bijzonder verrassende techniek, waarmee je niet uitge-experimenteerd raakt.

Het tekenen en schilderen werkt als middel om je gevoel te laten spreken en te leren vertrouwen op je intuïtie. Je creativiteit krijgt hierbij alle ruimte en er ontstaan hoe dan ook heel bijzondere creaties, die je inzicht bieden in wat er in jou speelt.
We gaan in deze cursus in op tekentechnische zaken, zoals hoeveelheid olie die je gebruikt, het opbouwen met verschillende lagen, dieptewerking en contrastwerking. Maar belangrijker is je zelfexpressie en de mogelijkheden waarop je jezelf kunt uitdrukken met oliepastels op papier.

Wil je graag eerst een keer uitproberen? Meld je dan aan voor de proefles. Er is een proefles op vrijdagochtend 12 mei, 10.00 – 11.45 uur.
Proefles gemist? Doe dan de eerste les op proef mee (als er plek is), en beslis daarna of je mee wilt doen.

Praktisch

Bij deze cursus is het gebruik van papier en olie inbegrepen. Je werkt met je eigen oliepastelkrijtjes (bijv. van het merk Van Gogh). Ook wil ik je vragen zelf plakband (schildertape) en poetsdoekjes (een in stukken geknipt oud t-shirt volstaat) mee te brengen.

Inschrijven

Proefles Intuïtief tekenen en schilderen met oliepastelkrijt
Datum 12 mei t/m 12 mei
Dag vrijdag
Tijd 10:00 t/m 11:45uur
Locatie
  • Hart Haarlem, Kleine Houtweg 18, 2012 CH HAARLEM
Deze cursus vond plaats tussen 12-05-2023 en 12-05-2023.
Intuïtief tekenen en schilderen met oliepastelkrijt
Datum 26 mei t/m 7 jul
Dag vrijdag
Tijd 10:00 t/m 11:45uur
Locatie
  • Hart Haarlem, Kleine Houtweg 18, 2012 CH HAARLEM