Persoonlijke ontwikkeling wordt leuk - Zelfvertrouwen boosten m.b.v. o.a. theatertechnieken.

Wist je dat 75% van de mensen het eng vindt om voor een groep te staan en 50% bang is te mislukken? Het is dus heel normaal om te weinig zelfvertrouwen te hebben! Maar er is ook goed nieuws: meer zelfvertrouwen hebben, is te leren! Sterker nog, dat kan zelfs op een hele leuke manier!

De cursus Zelfvertrouwen-booster bestaat uit 11 bijeenkomsten van 2 uur.

De eerste bijeenkomst maken we kennis met elkaar.

De tweede bijeenkomst staat in het teken van emotionele expressie. We gaan onze comfortzone wat oprekken, de mate waarin we geluid, beweging en gezichtsexpressie durven te maken. We gaan heerlijk overdrijven, om onszelf wat te bevrijden van geremdheid. We spelen emoties die je anders wegstopt.

In de derde en vierde bijeenkomst gaan we het spelen van een rol/personage gebruiken als middel om met ander gedrag te experimenteren. Ben je altijd heel aardig, dan kun je nu eens lekker de bitch zijn. Ben je normaal gesproken wat onderdanig, nu kun je eens super arrogant of de president zijn. Zonder consequenties, want het is theater. Je kunt iemand spelen die je in de buitenwereld bewondert of juist vreselijk irritant vindt. Welke kwaliteiten liggen er voor jou in al deze mensen en hoe zou je wat gedrag van hun kunnen lenen?

De vijfde tot en met de negende bijeenkomst komen we wat dichter bij onszelf. We gaan ons masker afzetten, dat we normaal gebruiken om delen van onszelf niet aan de buitenwereld te laten zien. We gaan bezig met voelen wat we voelen en toestaan dat een ander dat ziet. Oftewel, we gaan bezig met kwetsbaarheid en open en oprecht contact maken. Met onszelf en met de ander. Ook leren we ruimte innemen. De ruimte die jij mag innemen als mens, gewoon omdat je bestaat. Ook leren we grenzen aangeven. Vanuit verschillende scenes en oefeningen ga je experimenteren met Nee zeggen en assertief zijn.

In de tiende bijeenkomst leer je alleen voor de groep te staan en te zijn wie je bent op dat moment. Je hoeft je niet groter te maken dan je bent, en ook niet kleiner. Je bent wie je bent en mag als zodanig gezien worden.

De cursus Zelfvertrouwen-booster sluiten we af met een presentatie tijdens de laatste bijeenkomst. Een krachtig experiment om je nieuw-gevonden gemak en vrijheid vast te houden, wanneer dadelijk de buitenwereld meekijkt. Een krachtige stap naar de praktijk. Voor deze presentatie mag je publiek uitnodigen. Ervaar de kick van het applaus! Deelname aan deze presentatie is vrijblijvend.

Praktisch

Tijdens de cursus leer je o.a.:

- Piekeren loslaten
- Jezelf te laten zien en horen, ook als het spannend is
- Voor jezelf opkomen en Nee durven zeggen
- Nieuwe kanten aan jezelf ontdekken
Contact maken met je gevoel en dit tonen…je kwetsbaar opstellen.

Veel mensen die aan de cursus beginnen, hebben weinig tot geen theaterervaring. De eerste bijeenkomst breken we daarom het ijs door te gaan spelen. We maken kennis met elkaar en ieders leerwensen voor de cursus.

Het maakt trouwens niet uit hoe oud je bent. Het maakt niet uit welk werk of studie je wel of niet allemaal doet. Of je al veel of geen theaterervaring hebt. Of je geen of veel therapie en coaching gehad hebt. En het maakt ook niet uit of je de onzekerheid wilt overwinnen op je werk of privé. We ontmoeten elkaar als mens. Zonder te soft of zweverig te doen. Wél met humor en we gaan vooral voor echt.

Nog veel meer informatie, reviews, artikelen en filmpjes vind je op de website:
https://www.i-love-me.nl/cursus-zelfvertrouwen-en-assertiviteit/