Er was eens...

Was je vroeger al dol op sprookjes? En ben je dat nog steeds? Met de rijke symboliek is het sprookje als een brug tussen het onbewuste en de dagelijkse wereld. Sprookjes spreken de ziel aan. We proeven en doorvoelen telkens een wijsheid in de magische verhalen. In ieder sprookje zit een verborgen boodschap. Sprookjes kunnen je bewust of onbewust inzichten geven. Dat je je door het duistere woud een weg moet banen om te groeien en je te ontwikkelen bijvoorbeeld, of dat je draken moet verslaan om bij het goud te komen. Er komen vragen op die we symbolisch kunnen verstaan als: Welke donkere wouden ben jij zelf binnen gegaan? Tegen welke draak heb je het opgenomen?

In deze schrijfcursus laat je je inspireren door verschillende sprookjes. Misschien heb je al een sprookje dat jou bijzonder aanspreekt, dat je nog steeds mooi vindt. Via autobiografisch schrijven ga je op zoek naar diepere betekenislagen van sprookjes en hoe dat in jou werkt. Je gaat ook een eigen sprookje schrijven dat geïnspireerd is op gebeurtenissen uit je eigen leven.

Een schrijfcursus voor avontuurlijke mensen die het goud van het leven willen vinden en genoeg moed kunnen opbrengen om oog in oog te staan met hun eigen draak.

Wat kan het je brengen?
Je schrijft over momenten in jouw leven die er toe doen
Je leert aansprekende, beeldende teksten te schrijven
Je krijgt meer zelfinzicht en onderzoekt diepere, onbewuste, drijfveren van jezelf
Je spreekt de fantasie aan en gaat symbolische betekenissen ontrafelen
Je onderzoekt met welke levensvragen jij leeft
Je leert in het persoonlijke het universele te zien
Je oefent in echt luisteren naar anderen
Je gaat een verbinding ervaren met andere mensen in de groep

Praktisch

In een vaste groep van ongeveer 10 deelnemers krijg je korte schrijfopdrachten en associatieoefeningen waarmee je aan de slag gaat. Ook het voorlezen van je tekst en luisteren naar de teksten van anderen is een onderdeel. Voorlezen is vrijwillig. Luisteren doen we zonder oordelen. We geven geen commentaar op elkaars teksten.

Schrijfervaring is niet nodig. Ook voor ervaren schrijvers die verdieping zoeken of juist vrijer willen leren schrijven is de cursus geschikt.

Schrijven doen we met de hand. Met pen en papier. Dus ga op zoek naar een mooi schrift en een fijne pen.

Je bent van harte welkom!

Cursusdata zijn: 27 januari, 3 en 10 februari, 2, 16 en 23 maart