Via ritmische oefeningen met het lijf of kleine instrumenten wordt de motoriek en het maat/ritme gevoel van de kinderen aangesproken. We bewegen en dansen natuurlijk ook op stukjes muziek.

Met de 5-7 jarigen werken we met vele kleine instrumenten: het zgn. Orff-instrumentarium. Het accent ligt hier op spelenderwijs en in allerlei vormen met muziek bezig zijn. Samen met plezier muziek maken staat voorop.

Slotles
Bij de slotles zijn ouders, broertjes en zusjes, opa's, oma's, vriendjes en vriendinnetjes van harte welkom.

Muziekinstrumenten Ontdekkingsreis (7-9 jarigen)
Naast deze cursus geeft Yvonne ook de cursus Muziekinstrumenten Ontdekkingsreis voor 7-9 jarigen. In beide groepen, Muziek Ontdekkingsreis (5-7 jarigen) en Muziekinstrumenten Ontdekkingsreis (7-9 jarigen) gaat ze met de kinderen aan de slag om spelenderwijs het gehoor en de stem te 'slijpen': zingen, luisteren, overnemen en zelf verzinnen. 

Praktisch

Eerst kennismaken?
Op woensdag 31 januari is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een proefles van 15.00 tot 15.45. Je kunt je hier aanmelden voor de proefles: contactformulier op de website van de Vereniging Hart Muziekschool.

Jeugdcultuurfonds
Voor mensen met een smalle beurs is er de mogelijkheide een beroep te doen op het Jeugdcultuurfonds (voor kinderen van 4 tot 18 jaar): www.jeugdcultuurfonds.nl.

Vereniging Hart Muziekschool
Yvonne Sonneveld is aangesloten bij de Vereniging Hart Muziekschool. Klik op de knop 'Stel een vraag' om contact op te nemen met de docent voor meer informatie en het bespreken van de mogelijkheden.