Via ritmische oefeningen met het lijf of kleine instrumenten wordt de motoriek en het maat/ritme gevoel van de kinderen aangesproken. We bewegen en dansen natuurlijk ook op stukjes muziek.

De 7-9 jarigen maken kennis met de Orkestinstrumenten.

In september beginnen met we met de toetsinstrumenten (o.a. vleugel en accordeon) en de snaar-/strijkinstrumenten (o.a. viool, cello en harp). Beluisteren, bekijken en even uitproberen. Melodie staat nu centraal (o.a. de vioolsleutel en een octaaf leren schrijven op de notenbalk, zelf een melodie schrijven?)

In februari ligt de focus meer op maat en ritme. De blaasinstrumenten (hout en koper) en het slagwerk zullen dan aan bod komen (o.a klarinet, fagot ,trompet, hoorn, maar ook het drumstel). 

Deze lessenserie's van 2 x 15 lessen vormen samen een brede kennismaking en het mogelijk warm lopen voor 1 van alle instrumenten. 

Slotles
Bij de slotles zijn ouders, broertjes en zusjes, opa's, oma's, vriendjes en vriendinnetjes van harte welkom.

Muziek Ontdekkingsreis (5-7 jarigen)
Naast deze cursus geeft Yvonne ook de cursus Muziek Ontdekkingsreis voor 5-7 jarigen. In beide groepen, Muziek Ontdekkingsreis (5-7 jarigen) en Muziekinstrumenten Ontdekkingsreis (7-9 jarigen) gaat ze met de kinderen aan de slag om spelenderwijs het gehoor en de stem te 'slijpen': zingen, luisteren, overnemen en zelf verzinnen.

Praktisch

Eerst kennismaken?
Op woensdag 31 januari en op vrijdag 2 februari is er de mogelijkheid om van 16.00 tot 17.00 uur deel te nemen aan een proefles. Je kunt je hier aanmelden voor een van deze proeflessen: contactformulier op de website van de Vereniging Hart Muziekschool.

Multomap
De kinderen die deelnemen aan 'Muziekinstrumenten Ontdekkingsreis' nemen zelf een 23-rings multomap met drie tabbladen mee naar de lessen.

Jeugdcultuurfonds
Voor mensen met een smalle beurs is er de mogelijkheide een beroep te doen op het Jeugdcultuurfonds (voor kinderen van 4 tot 18 jaar): www.jeugdcultuurfonds.nl.

Vereniging Hart Muziekschool
Yvonne Sonneveld is aangesloten bij de Vereniging Hart Muziekschool. Klik op de knop 'Stel een vraag' om contact op te nemen met de docent voor meer informatie en het bespreken van de mogelijkheden.

Aanmelden

Muziekinstrumenten Ontdekkingsreis (7-9 jarigen)
Datum 7 feb t/m 5 jun
Dag woensdag
Tijd 16:00 t/m 17:00uur
Locatie
  • Hart Haarlem, Kleine Houtweg 18, 2012 CH HAARLEM
Muziekinstrumenten Ontdekkingsreis (7-9 jarigen)
Datum 9 feb t/m 7 jun
Dag vrijdag
Tijd 16:00 t/m 17:00uur
Locatie
  • Hart Haarlem, Kleine Houtweg 18, 2012 CH HAARLEM