Ga direct naar inhoud

Hart, Kennemerhart Oppeppers, Sint Jacob en Danstheater VOS, nodigen buurtbewoners, vitale ouderen en ouderen met een vorm van kwetsbaarheid (zowel zelfstandig wonend als woonachtig in woonzorgcentra) uit om samen te werken aan een dansvoorstelling vol spel, muziek en (moderne) dans. Onder begeleiding van een choreograaf en twee professionele dansers, werken de deelnemers in 7 repetities toe naar een (moderne) danspresentatie vol humor, spel, muziek, contact en het samenbrengen van verschillende mensen en generaties.

Dan, dans


De combinatie van ouderen met professionele dansers en buurtbewoners in een creatieve setting als een dansvoorstelling is uniek te noemen. Tijdens dit project worden ouderen weer in de (fysieke) kracht van hun leven gezet; ze komen in contact met andere ouderen, buurtbewoners en (jonge) dansers, waarbij het specifiek gaat om het samen zijn, (fysiek) contact maken en ontmoetingen door middel van moderne dans; samen ontspannen en plezier hebben.

Praktische informatie

Repetities
De repetities vinden vanaf dinsdag 4 oktober, elke dinsdag van 14.00 tot 15.30 uur plaats bij Sint Jacob, locatie Nieuw Delftweide op de Gorterstraat 1 in Haarlem Noord.

Kosten
De kosten bedragen € 28 voor 7 repetities, incl. thee/koffie met iets lekkers en de professionele begeleiding van een choreograaf en dansers van Danstheater VOS. Zijn de kosten een belemmering om deel te nemen? Neem dan contact op, zodat we samen kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn.

Eindpresentatie
Op 15 november is om 15.00 uur de eindpresentatie in Nieuw Delftweide, waarbij bewoners van het woonzorgcentrum, vrienden, familie, buurtbewoners en andere geïnteresseerden van harte welkom zijn. De choreografie voor de eindpresentatie ontstaat tijdens de repetities ter plekke. De choreograaf geeft input, waarmee de deelnemers aan de slag gaan. Het is een creatief proces waarbij iedereen betrokken is.

Voor wie
Iedereen is welkom om zich aan te melden voor dit project: jong & oud, met of zonder rollator. Je bent nooit te oud om te dansen. Het maakt niet uit als je in een rolstoel zit of met een rollator loopt, zelfs alleen een arm optillen kan dans zijn. Danservaring is niet nodig om mee te doen, enkel enthousiasme. In ieder mens schuilt een danser!

Gratis proefles
Voor de twijfelaars is er op dinsdag 27 september van 14.00 tot 15.30 uur in Nieuw Delftweide een gratis proefles.

Aantal deelnemers
Er is plaats voor minimaal 12 en maximaal 20 deelnemers.

Meer info | Aanmelden

Je kunt je alleen opgeven, maar je kan natuurlijk ook samen komen met een partner, maatje, buurman/buurvrouw, mantelzorger of kleinkind.

Voor nadere informatie en aanmelden kan contact worden opgenomen met Daniëlle Noordermeer, algeheel leider bij Danstheater VOS.

danielle@danstheatervos.nl
T 06-12549023

Met dank aan

Dit project wordt mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van het VSB fonds, het Lang Leve Kunst Fonds, Gemeente Haarlem, Bavo stichting en het Univé Noord Holland leden fonds.

Deel dit