Ga direct naar inhoud

Maand voor Cultuuronderwijs | 2020

Leren door creëren |
De impact van kunst op het lerend individu

Locatie

Hart
Kleine Houtweg 18 (Haarlem)

Voor wie?


Docenten Primair en Voortgezet Onderwijs, beleidsmakers, schoolbesturen, schooldirecteuren, cultuurcoördinatoren, CKV coördinatoren, culturele instellingen en kunstenaars uit de regio Kennemerland.

Inhoud


Dompel je een maand onder in de wereld van het makersonderwijs. Laat je verrassen tijdens masterclasses: online en bij Hart, een directeurenlunch en laat je inspireren door boeiende sprekers. Neem deel aan een van de activiteiten en en je krijgt een hoofd vol ideeën, een hart vol verhalen en handen die kriebelen.

De Maand voor Cultuuronderwijs wordt een maand vol kennis, inspiratie en praktische tips en gaat over creëren met hoofd, hart en handen. Met maakonderwijs bereiden we leerlingen voor op het oplossen van vakoverstijgende problemen, een voorbereiding op de toekomst.

Suzan Lutke vertelt hoe je kunt handelen in het hier en nu met je leerlingen, hoe je hen in een creatief proces begeleid. Ze wil vragen stellen en mogelijke antwoorden geven. Wat is de toekomst van de school? Waarom past kunst op dit moment zo goed in het onderwijs? Wat geven de kunsten ons?

Henna Pursiainen geeft inzicht in het succesvolle onderwijssysteem van Finland, waarin veel ruimte is voor individuele ontwikkeling. Ze vertelt over haar platform voor mensen die gepassioneerd zijn over “een leven lang leren”.

Keynotespreker Tijl Bossuyt sluit hierop aan door zijn klaverbladmodel toe te lichten, een methodiek waarbij de nadruk ligt op het proces, dat nooit stopt en waarbij groei en ontwikkeling voorop staan. Tijdens zijn presentatie deelt Tijl zijn visie op kansengelijkheid en inclusie. Hoe bereik je een stad waarin ideeën, opvattingen en emoties op een respectvolle manier met elkaar worden gedeeld en geconfronteerd?

Programma

Meer informatie na de zomervakantie

Aanmelden

Aanmelden voor de Maand voor Cultuuronderwijs is mogelijk na de zomervakantie

Vragen

Ben je nieuwsgierig, of heb je vragen? Mail dan naar Bernadette Biegstraaten:

BBiegstraaten@hart-haarlem.nl

Wie ga je zien?

Onze inspirators, creatief denker en keynotespreker stellen zich aan jou voor: