Hart speelt een actieve rol om cultuurparticipatie voor (kwetsbare) bewoners in Haarlem te stimuleren en verbeteren. We werken hiervoor samen met de gemeente Haarlem en partners binnen zorg en welzijn. We brengen vraag en aanbod in cultuur en welzijn samen en dragen bij aan meer zichtbaarheid van culturele projecten voor verschillende kwetsbare doelgroepen. We delen kennis over de waarde die meedoen aan kunst en cultuur heeft op vitaal verouderen en het tegengaan van eenzaamheid. Dit doen we onder andere via de nieuwsupdate en tijdens (netwerk) bijeenkomsten.

Slacht-Kracht

Slacht-Kracht

Slacht-kracht is een muziekproject voor volwassenen die te maken hebben met psychische problematiek. Wil je samen met anderen muziek maken? Doe gratis mee met Slacht-kracht in Haarlem Oost. Onder begeleiding van een ervaren muziekcoach ga je samen improviseren en muziek maken! Start 5 oktober in Slachthuis.

Wat ga je doen?
We gaan aan de slag met het creëren van ritmes en melodieën waarbij we gebruikmaken van onze stem, muziekinstrumenten en ons lijf. Zo ontstaat geleidelijk aan geheel nieuwe muziek! We hebben allerlei instrumenten voor je, maar je mag natuurlijk ook je eigen instrument meenemen. De basis van de sessies is improviseren in een groep, het zijn dus geen muzieklessen waarbij de focus ligt op het leren bespelen van een nieuw instrument.

Het maakt niet uit of je wel of geen muzikale ervaring hebt: iedereen is welkom om mee te doen. Het belangrijkste is dat je zin hebt om gezamenlijk op een ontspannen manier te werken aan je muzikale, sociale en persoonlijke ontwikkeling. Onder leiding van muziekcoach Niek Stronks werk je in 12 sessies toe naar een muzikale afsluiting in een groep van ca. 15 andere deelnemers.

De lessen worden georganiseerd door Roads en Hart. Roads richt zich op de re-integratie van mensen met psychiatrische problematiek. Hart zet zich in om culturele en creatieve ontwikkeling mogelijk te maken voor alle inwoners van de regio Zuid-Kennemerland.

Benieuwd of het wat voor je is? Kom naar één van de gratis proeflessen.

Dinsdag 26 september 14.00-15.30 uur
Het Open Huis, Professor Boumanstraat 1, Schalkwijk

Vrijdag 29 september 14.00-15.30 uur
Wijkcentrum Alleman, Jan Sluyterslaan 11, Haarlem Oost

Locatie lessenreeks
Slachthuis, Rockplein 6, Haarlem Oost

Dag & tijd
Donderdagmiddag van 15.00 tot 17.30 uur, op 5, 12, 19, 26 oktober, 2, 9, 16, 23, 30 november, 7, 14, 21 december.

Kosten
Gratis na intake met Arthur Kleintjens

Aanmelden of meer informatie
Arthur Kleintjens
E-mail: arthur.kleintjens@roads.nl
Tel: 06 10 06 54 35

Mede mogelijk gemaakt door:
Roads, Hart, Gemeente Haarlem

Vakantie Fundays

Boogschieten bij de Vakantie Fundays

Elke vakantie organiseren Hart, Stichting de Baan en SportSupport een creatieve middag vol beleving, beweging en ontmoetingen voor kinderen met een beperking. Van muziek maken tot boogschieten en van schilderen tot dansen. Alles komt een keertje voorbij! De eerstvolgende edities vinden plaats op 27 juli en 31 augustus in Haarlem.

Lees verder >>>

Goudmakersdag Haarlem Noord

Goudmakersdag 2023 Haarlem Noord

Zondag 2 juli staat Haarlem Noord in het teken van kunst en cultuur. Tijdens de Goudmakersdag ga je langs één of meer culturele presentaties van buurtbewoners. Er is dans, zang, beeldende kunst, verteltheater, fotografie en street-art. De toegang is gratis.

Momenteel werken tien ervaren cultuurprofessionals samen met buurtbewoners toe naar de Goudmakersdag. Dit doen zij in een serie inspirende, creatieve bijeenkomsten. Deelname aan Goudmakers biedt de kans om je creatieve talenten te (her)ontdekken en contact te maken met de buurt en haar bewoners. Verschillende inwoners van Haarlem Noord komen met elkaar in verbinding; jong, oud, diverse culturele achtergronden, sociale milieus en opleidingsniveaus. We hopen hiermee de drempel om kunst te maken te verlagen en te laten zien dat kunst overal op straat ligt.

Lees verder >>>

Een feest van kleur

Feest van Kleur Stephanie Driesen

Ga samen met buurtgenoten creatief aan de slag met kleur in Haarlem Zuid-West en Centrum! Docent Juliette Verhofstad laat je in een reeks van vier inspirerende workshops alles ontdekken over kleuren. Samen met de groep werk je toe naar een eindpresentatie. Ook kom je op 21 juni nog meer over kleur te weten tijdens de kunstlezing en organiseren we een kunstlunch voor alle deelnemers! Doe jij ook mee?

De workshops worden op twee verschillende locaties in Haarlem gegeven, in Haarlem Centrum en in Haarlem Zuid-West. Je kunt dus zelf kiezen waar jij meedoet. Gezamenlijk werken we toe naar een eindpresentatie van beide groepen, die vanaf 19 juli in ’t Trionk te bezichtigen is.

Lees verder >>>

Tweede editie Goudmakers start in april

Goudmakers 2023

Kunstprojecten met, voor en door buurtbewoners in Haarlem Noord.

Vanaf april 2023 staat Haarlem Noord, net als vorig jaar, in het teken van kunst en cultuur. Tien ervaren culturele professionals werken samen met buurtbewoners in een nieuwe serie inspirerende creatieve bijeenkomsten toe naar de Goudmakersdag op 2 juli 2023 in Haarlem Noord. De buurtbewoners (her)ontdekken hun creatieve kant en maken contact met de buurt en elkaar.

De culturele professionals helpen buurtbewoners met het tot stand komen van bijvoorbeeld een moderne dansvoorstelling, een muurschildering, een groot beeld van klei, een verteltheater voorstelling, een optreden met het Goudmakers koor en andere creatieve exposities.

Lees verder >>>

Dans, dans²

Dans, dans
Moon Saris

Hart, Kennemerhart Oppeppers, Sint Jacob en Danstheater VOS, nodigen buurtbewoners, vitale ouderen en ouderen met een vorm van kwetsbaarheid uit om samen te werken aan een dansvoorstelling vol spel, muziek en (moderne) dans. De repetities vinden vanaf dinsdag 7 februari elke dinsdag van 14.00 tot 15.30 uur plaats bij Schalkweide op de Floris van Adrichemlaan 15 in Haarlem.

> Lees verder

Kunst voor je brein

Kunst voor je brein

Creatieve makers gezocht die met kwetsbare ouderen willen werken

Ben jij professioneel beeldend kunstenaar of beeldend docent en wil je graag met ouderen gaan werken? Meld je dan aan voor het leerwerktraject Kunst voor je Brein, waarin je leert om creatief te kunnen gaan werken met ouderen met geheugenproblemen.

> Lees verder