Hart speelt een actieve rol om cultuurparticipatie voor (kwetsbare) bewoners in Haarlem te stimuleren en verbeteren. We werken hiervoor samen met de gemeente Haarlem en partners binnen zorg en welzijn. We brengen vraag en aanbod in cultuur en welzijn samen en dragen bij aan meer zichtbaarheid van culturele projecten voor verschillende kwetsbare doelgroepen. We delen kennis over de waarde die meedoen aan kunst en cultuur heeft op vitaal verouderen en het tegengaan van eenzaamheid. Dit doen we onder andere via de nieuwsupdate en tijdens (netwerk) bijeenkomsten.

Slacht-kracht | Muziek maken met een (psychische) kwetsbaarheid

Slacht-kracht muzikanten

Onder leiding van muziekcoach Niek Stronks ga je met andere deelnemers improviseren en samenspelen, oftewel muziek maken! Het maakt niet uit of je wel of geen muzikale ervaring hebt. We sluiten het traject gezamenlijk af. Hoe dit er precies uit komt te zien bepalen we gezamenlijk. De lessen worden georganiseerd door Roads en Hart. Roads richt zich op de re-integratie van mensen met psychiatrische problematiek.

> Lees verder

Dans, dans²

Dans, dans
Moon Saris

Hart, Kennemerhart Oppeppers, Sint Jacob en Danstheater VOS, nodigen buurtbewoners, vitale ouderen en ouderen met een vorm van kwetsbaarheid uit om samen te werken aan een dansvoorstelling vol spel, muziek en (moderne) dans. De repetities vinden vanaf dinsdag 7 februari elke dinsdag van 14.00 tot 15.30 uur plaats bij Schalkweide op de Floris van Adrichemlaan 15 in Haarlem.

> Lees verder

Goudmakers Haarlem Noord

Goudmakers 2022

We nodigen alle inwoners van Haarlem Noord uit om in de maanden april, mei en/of juni onder begeleiding van een ervaren kunstenaar te werken aan voorstellingen, kunstwerken en optredens in de eigen buurt. Ben jij degene, óf ken jij mensen, voor wie dit de kans is om zijn verborgen talent tot uiting te brengen?

Lees verder >>>

Kunst voor je brein

Kunst voor je brein

Creatieve makers gezocht die met kwetsbare ouderen willen werken

Ben jij professioneel beeldend kunstenaar of beeldend docent en wil je graag met ouderen gaan werken? Meld je dan aan voor het leerwerktraject Kunst voor je Brein, waarin je leert om creatief te kunnen gaan werken met ouderen met geheugenproblemen.

> Lees verder

Haarlems Goud

Dubbelbelicht

Haarlems Goud won in november 2019 de BNG Lang Leve Kunstprijs 2019

In 2018-2019 nam Haarlem deel aan het programma 'Age Friendly Cultural Cities' van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Hart werkte hierbij nauw samen met de gemeente, cultuur- en welzijnspartners.

> Lees verder