Ga direct naar inhoud

Beeldbazen!

Frans Hals schilderde alsof het een foto was, in een tijd dat fotografie nog niet bestond. Tegenwoordig schiet je er wel honderd per dag, maar hoeveel foto’s maak jij voordat er eentje online mag? In deze workshop nemen we leerlingen mee langs schilderijen van de beste beeldbazen van 400 jaar geleden, die ze alles leren over ‘beelddenken’. Hoe vertel je met je beeld een verhaal? En welke technieken heb je daarvoor nodig? Ontdek hoe je persoonlijkheid, compositie en kleurgebruik verwerkt in je allerbeste foto, want juist deze aspecten maken de werken van Frans Hals zo levendig. Na een korte rondleiding gaan ze zelf aan de slag in onze fotostudio.

Bijzonderheden

Doel: Aan het eind van deze activiteit kunnen leerlingen de belangrijkste beeldaspecten benoemen en in praktijk brengen in een eigen portretfoto.
Trefwoorden:
vroeger, nu, gouden eeuw, fotografie, kunst
Locatie:
Frans Hals Museum
Duur: 90 minuten

Voorwaarden

De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen.

Evaluatie

Graag horen wij je mening over de activiteit. Wil je daarvoor ons online evaluatieformulier invullen? We ontvangen graag een evaluatie per groep.

Meer informatie

Deze activiteit wordt aangeboden vanuit het CultuurMenu. Heb je vragen? Neem dan contact op via de mail of bel 023-5530414.