Ga direct naar inhoud

GIF it away!

De depots van het Noord-Hollands Archief zitten bomvol met mooi beeldmateriaal. In GIF it away! mogen leerlingen met reproducties van dit beeldmateriaal een nieuw verhaal maken in een stopmotion video. De video’s worden in groepjes gemaakt.

Het programma start met een korte introductie op verschillende beeldcollecties die het archief heeft. Vervolgens krijgen de leerlingen een aantal voorbeelden te zien van stopmotion video’s en GIFjes waarbij archiefmateriaal is gebruikt. De leerlingen starten met het schetsen van een storyboard en gaan vervolgens aan de slag met het maken van hun eigen stopmotion video of een aantal korte GIFjes. We gebruiken de cut-out animatie techniek. Dit is een simpele vorm van animeren waarbij stilstaande foto’s uiteindelijk samen een bewegende video vormen. De video’s worden na deze activiteit naar de leerkracht gemaild.

Bijzonderheden

Doel: Aan het eind van deze activiteit hebben leerlingen met historisch beeldmateriaal nieuwe ideeën bedacht en nieuwe verhalen gemaakt.
Trefwoorden:
geschiedenis, stopmotion, humor, verbeelding, videokunst
Locatie:
Noord-Hollands Archief
Duur: 60 minuten

Voorwaarden

De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen.

Evaluatie

Graag horen wij je mening over de activiteit. Wil je daarvoor ons online evaluatieformulier invullen? We ontvangen graag een evaluatie per groep.

Meer informatie

Deze activiteit wordt aangeboden vanuit het CultuurMenu. Heb je vragen? Neem dan contact op via de mail of bel 023-5530414.