Ga direct naar inhoud

Graaf mee in het archeologisch museum

Maak kennis met het beroep archeoloog met het project ‘Graaf mee in het archeologisch museum’. Wat doet een archeoloog allemaal? Hoe werkt een opgraving? Waarom gaan archeologen ergens opgraven en wat kun je allemaal vinden in de bodem van Haarlem en omgeving? Stap in de opgravingsreconstructie in het museum en kom alles te weten.

De leerlingen gaan zelf aan de slag als archeoloog: opgraven, onderzoeken van vondsten, resten uit de beerput onderzoeken en scherven aan elkaar plakken.

De Kring: “Niets toe te voegen. Het was echt ontzettend leuk om te doen met de kinderen. We werden goed ontvangen en kregen een goed verhaal waar de kinderen ook geïnteresseerd in waren.”

SBO De Focus: “Goede en aantrekkelijke opzet om kinderen in basisschoolleeftijd te laten kennis maken met musea en geschiedenis".

Bijzonderheden

Doel: Wat is archeologie en wat doet een archeoloog? Wat vinden we allemaal in de bodem (in Haarlem) en wat wordt er bewaard in het museum?
Trefwoorden:
archeologie, skelet, vroeger, onderzoeken, opgraven, middeleeuwen
Locatie:
Archeologisch Museum Haarlem
Duur: 90 minuten

Voorwaarden

De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen.

Evaluatie

Graag horen wij je mening over de activiteit. Wil je daarvoor ons online evaluatieformulier invullen? We ontvangen graag een evaluatie per groep.

Meer informatie

Deze activiteit wordt aangeboden vanuit het CultuurMenu. Heb je vragen? Neem dan contact op via de mail of bel 023-5530414.