Ga direct naar inhoud

Hans & Griet

Na het succes van De Toverfluit slaan de Toneelmakerij en Silbersee wederom de handen ineen voor magisch muziektheater. Samen genieten tijdens de donkere dagen van het spannende verhaal
van Hans en Griet, de wereldberoemde kinderopera gebaseerd op het sprookje van de gebroeders Grimm.

Dit keer verdwalen Hans en Griet niet in het bos. Door hun ouders op straat gezet, zwerven ze ’s nachts door de verlaten straten van de grote stad. Ze ontmoeten de optimistische MooiWeerWolf die nooit een vuiltje aan de lucht ziet. En de filosofische GroteStadsDuif met zijn tegenstrijdige adviezen. Gaan ze ooit terug naar hun ouders of rooien ze het liever zelf? Een bitterzoete mix van opera, spel, zang, hiphop en dans maken dit Grimmige sprookje tot een onvergetelijke ervaring. Een spannend, grappig en ontroerend coming-of-age verhaal met verrassende videobeelden van je eigen stad.

Bijzonderheden

Locatie: Stadsschouwburg Haarlem
Trefwoorden: Muziektheater, opera, hiphop, sprookje, video

Voorwaarden

De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen. Er is plaats voor één begeleider per acht leerlingen.

Aanvullende workshop

Bij deze voorstelling is een workshop van het gezelschap mogelijk. Heb je belangstelling? Neem contact op met de Toneelmakerij. De kosten komen voor rekening van de school.

Evaluatie

Graag horen wij je mening over de voorstelling. Wil je daarvoor ons online evaluatieformulier invullen? We ontvangen graag een evaluatie per groep.

Meer informatie

Deze activiteit wordt aangeboden vanuit het CultuurMenu. Heb je vragen? Neem dan contact op via de mail of bel 023-5530414.