Ga direct naar inhoud

Het Gitaarlied

Met zang, muziek, ritme en rijm wordt uitgelegd waaruit een liedje bestaat en de leerlingen maken vervolgens samen met Joost hun eigen liedje! Singer-songwriter Joost Dobbe laat de kinderen beleven hoe het is om een liedje te bedenken. De kinderen leren de gitaar kennen, ervaren melodieën en mogen ook aan de snaren zitten. Met behulp van meeklappen en meestampen worden verschillende ritmes van liedjes duidelijk.

Na deze introductie wordt samen het Gitaarlied bedacht met behulp van een tekst die de kinderen mogen invullen met zelfbedachte rijmwoorden. Joost en de kinderen eindigen met het samen zingen van het Gitaarlied. En er mag gedanst worden!

Bijzonderheden

Doel: Aan het eind van deze workshop hebben de kinderen de gitaar als instrument ervaren: gehoord en gevoeld. Zij hebben ervaren hoe het is om samen muziek te maken en te rijmen. Met hun eigen en gezamenlijke creativiteit is een lied ontstaan.
Trefwoorden:
muziek, gitaar, zang, ritme, rijm, songwriting, tekst
Kunstenaar in de Klas:
Joost Dobbe
Duur: 45 minuten

Voorwaarden

De workshop vindt plaats in het klaslokaal. Stoel/kruk zonder leuningen voor de workshopdocent, bureaus aan de kant en kinderen in een kring.

Evaluatie

Graag horen wij je mening over deze activiteit. Wil je daarvoor ons online evaluatieformulier invullen? We ontvangen graag een evaluatie per groep.

Deze activiteit wordt aangeboden vanuit het CultuurMenu. Heb je vragen? Neem dan contact op via de mail of bel 023-5530414.

Meer informatie