Ga direct naar inhoud

IDFA - Echt Gebeurd

Eind november staat in het teken van het Internationaal Documentaire Filmfestival Amsterdam (IDFA), met een speciaal programma voor scholen. De documentaires uit het programma zijn mede geselecteerd door docenten en belichten altijd maatschappelijk relevante thema’s. Op school worden de leerlingen middels het lesmateriaal vooraf en naderhand uitgedaagd zich te verplaatsen in een leeftijdsgenoot die in een totaal andere situatie opgroeit of juist in dezelfde situatie leeft, maar bijzondere keuzes maakt.

Na afloop gaan de leerlingen, onder leiding van een moderator, met elkaar in discussie over hetgeen ze gezien hebben.

Bijzonderheden

Locatie: Filmschuur
Trefwoorden: film, documentaire, mediawijsheid, mediageletterdheid, maatschappij
Duur: 75 minuten

Downloads

Lees hier de informatiebrief

IDFA biedt per documentaire lesmateriaal om documentaires te behandelen en zijn bedoeld als inspiratiemiddel om het gesprek over de documentaire op gang te brengen. Kijk zelf op basis van tijd, behoefte en niveau hoeveel je uit dit materiaal wilt gebruiken!

Bekijk hier lesmateriaal Free as a bird

Bekijk hier lesmateriaal Hertenkoorts

Bekijk hier lesmateriaal Radio Felix

Voorwaarden

De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen. Er is plaats voor één begeleider per acht leerlingen.

Evaluatie

Graag horen wij je mening over de voorstelling. Wil je daarvoor ons online evaluatieformulier invullen? We ontvangen graag een evaluatie per groep.

Meer informatie

Deze activiteit wordt aangeboden vanuit het CultuurMenu. Heb je vragen? Neem dan contact op via de mail of bel 023-5530414.