Ga direct naar inhoud

Kaboom Animation Festival

Ieder jaar dingen de meest grappige, ontroerende, fantasierijke of spannende korte animatiefilms naar de gunst van basisschoolleerlingen in het hele land in de internationale junior competitie van het Kaboom Animation Festival. Het programma maakt bijzondere technieken en afwisselende, soms maatschappelijke onderwerpen toegankelijk voor kinderen.

Een reactie van een leerkracht: “De films zijn leuk en de leerlingen krijgen op deze manier te maken met andere soorten films dan de standaardspeelfilms of Disney-films.”

Bij de films is door Kaboom lesmateriaal ontwikkeld voor de school; het lesmateriaal vormt een belangrijke voorbereiding op het filmbezoek. Een Animator of een medewerker van Kaboom geeft de leerlingen vooraf een kijkje in het ontstaan van animatiefilms en voert een kort nagesprek.

Bijzonderheden

Locatie: Filmschuur
Trefwoorden: film, animatie, mediawijsheid, mediageletterdheid, fantasie
Duur: 75 minuten

Voorwaarden

De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen. Er is plaats voor één begeleider per acht leerlingen.

Evaluatie

Graag horen wij je mening over de voorstelling. Wil je daarvoor ons online evaluatieformulier invullen? We ontvangen graag een evaluatie per groep.

Meer informatie

Deze activiteit wordt aangeboden vanuit het CultuurMenu. Heb je vragen? Neem dan contact op via de mail of bel 023-5530414.