Ga direct naar inhoud

Kanonnenvoer

Een spannend, grappig en fantasierijk verhaal over hoe het hart van een stoere veldkok ontdooit door een onverwachte vriendschap. Zó ontroerend, dat zelfs vissen zouden gaan huilen.

Kok Tortot heeft in tijden van oorlog maar één doel: overleven. Als hij denkt dat zijn leger morgen gaat verliezen, loopt hij vandaag alvast over. Deze meesterchef, met een hart zo koud als een vis, zorgt vooral voor zichzelf. Totdat hij Halve George ontmoet, een gewonde soldatenjongen die in de vuurlinie bijna tot kanonnenvoer was vermorzeld. Tortot neemt deze vrolijke, jonge spraakwaterval ongewild op sleeptouw. Samen bluffen zij zich een fantasievolle weg door barre tijden. Uiteindelijk bekokstooft Tortot een krankzinnig meesterplan om die dwaze oorlog te stoppen en zo het leven van Halve George te redden.

Een bord vol vriendschap, een scheut dwaze ruziemakers en een flinke toef avontuur. ‘Kanonnenvoer’ is een nieuw oorlogsverhaal, exact 75 jaar na de bevrijding van Nederland, waarin acteurs op unieke wijze muziek maken met keukengerei. Potten en pannen worden drumstellen, bespeeld met pollepel-drumsticks.
De voorstelling is gebaseerd op Benny Lindelaufs bekroonde jeugdboek ‘Hoe Tortot zijn vissenhart verloor’.

Bijzonderheden

Locatie: Toneelschuur
Trefwoorden: jeugdtheater, muziek, slagwerk, oorlog, vriendschap
Duur: 80 minuten

Voorwaarden

De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen. Er is plaats voor één begeleider per acht leerlingen.

Evaluatie

Graag horen wij je mening over de voorstelling. Wil je daarvoor ons online evaluatieformulier invullen? We ontvangen graag een evaluatie per groep.

Meer informatie

Deze activiteit wordt aangeboden vanuit het CultuurMenu. Heb je vragen? Neem dan contact op via de mail of bel 023-5530414.