Ga direct naar inhoud

Lenteliedje

Wat gebeurt er allemaal tijdens de lente en hoe kunnen we daarover een liedje bedenken? Waaruit bestaat een liedje en wat rijmt er eigenlijk op lente? Joost Dobbe heeft een speciaal Lenteliedje geschreven dat nog niet helemaal af is. De kinderen mogen het liedje afmaken met rijmwoorden en helpen Joost een lied te schrijven met zang, gitaar, mondharmonica en tamboerijn! Ook is er ruimte om de bekende lenteliedjes te zingen die de kinderen op school hebben geleerd, mee te spelen met de tamboerijn en lekker op de muziek te dansen.

Bijzonderheden

Doel: Aan het eind van deze workshop hebben de kinderen niet alleen geleerd wat de lente is en hoe je een liedje kunt bedenken, maar ook wat een gitaar is, hoe deze klinkt en wat de onderdelen ervan zijn.
Trefwoorden:
lente, seizoenen, poëzie, muziek, rijmen, tekst, zingen, musiceren, ritme
Kunstenaar in de Klas:
Joost Dobbe
Duur: 45 minuten

Voorwaarden

stoel zonder leuningen / kruk.

Evaluatie

Graag horen wij je mening over deze activiteit. Wil je daarvoor ons online evaluatieformulier invullen? We ontvangen graag een evaluatie per groep.

Meer informatie

Deze activiteit wordt aangeboden vanuit het CultuurMenu. Heb je vragen? Neem dan contact op via de mail of bel 023-5530414.