Ga direct naar inhoud

Plastic recycle kunst

Tijdens deze kunstworkshop leren de leerlingen vooraf welke soorten plastic je kan recyclen om nieuwe dingen van te maken. De schoolklas neemt zelf plastic mee wat samen met Teun door een schredder wordt gehaald, wordt gesmolten en in een mal wordt aangedrukt tot een nieuwe vorm. Iedereen krijgt een klein gerecycled plastic (kunst)werkje mee. Op een laagdrempelige en creatieve manier leren leerlingen over plastic, het milieu en hoe je hier een recyclebaar product of kunstwerk van kunt maken. De workshop wordt gecombineerd met een bezoek aan de tentoonstelling van 37PK waar leerlingen door middel van kijkopdrachten de kunstwerken leren kennen en analyseren. 37PK, Platform voor Kunsten toont wisselende tentoonstellingen, niet alle tentoonstellingen sluiten aan bij deze workshop de datum wordt daarom in overleg met 37PK vastgesteld. Deze workshop is ontwikkeld door 37PK en Plasticworkshop.

Bijzonderheden

Locatie: 37PK, Platform voor Kunsten en Plasticworkshop
Duur: 60 minuten

Voorwaarden

De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen.

Downloads

Evaluatie

Graag horen wij je mening over de activiteit. Wil je daarvoor ons online evaluatieformulier invullen? We ontvangen graag een evaluatie per groep.

Deze activiteit wordt aangeboden vanuit het CultuurMenu. Heb je vragen? Neem dan contact op via de mail of bel 023-5330414.

Meer informatie