Ga direct naar inhoud

Aan de andere kant

De Rietstraat, is een doorsneestraat in een nóg doorgesnedere wijk. Je weet wel, zo een met huizen waarbij de achtertuintjes keurig zijn gescheiden door schuttingen en hoge heggen. De buren wonen weliswaar naast elkaar, maar ze kennen elkaar niet en zijn ook zeker niet van plan elkaar te leren kennen. Wat ze wel doen? Elkaar bespioneren door een gat in de schutting. Telkens zien, horen en ruiken ze een klein stukje van het leven van hun buur. Op basis van die indrukken, aangevuld met een grote dosis fantasie, creëren ze een eigen waarheid. Steeds beter weten ze wie er naast hen woont: de buren zijn monsters, kinderdieven, ze bestaan uit suiker. Tenminste, dat (be)denken ze. Totdat de bel gaat en de een bij de ander op de stoep staat...

Aan de Andere Kant, is een beeldende belevenis die het klassieke poppenspel en de analoge wereld van lijm, schaar, papier combineert met strip, video en theater. Een visuele wereld voor iedereen vanaf 4 jaar, vol knotsgekke en over-de-top vooroordelen die eens van een andere kant bekeken mogen worden. We gaan stereotyperingen kantelen, ontmantelen en omkieperen. Tot niets meer is wat het lijkt.

Bijzonderheden

Aanbieder: Stip Theaterproducties

Locatie: Toneelschuur

Trefwoorden: Vooroordelen, stereotype, angst voor het onbekende

Voorwaarden

De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen. Er is plaats voor één begeleider per acht leerlingen

Downloads

Aanvullende workshop

Evaluatie

Graag horen wij je mening over de voorstelling. Wil je daarvoor ons online evaluatieformulier invullen? We ontvangen graag een evaluatie per groep.

Meer informatie

Deze activiteit wordt aangeboden vanuit het CultuurMenu. Heb je vragen? Neem dan contact op via de mail of bel 023-5330414.