Ga direct naar inhoud

Erik of het klein insectenboek

Regisseur Noël Fischer en schrijver Jibbe Willems maken een eigentijdse variant van Godfried Bomans' beroemde meesterwerk Erik of het kleine insectenboek. Bomans’ humor, ironie en bijzondere taal krijgen een nieuw leven in deze moderne muzikale versie, waarin de aandacht voor het milieu centraal staat. Zijn moraal, dat geluk relatief is en dat zorgen voor anderen en je directe leefomgeving belangrijk zijn, komt in nieuw licht te staan.

Erik Pinksterblom is een brutaal en fantasierijk jongetje dat verlangt naar iets bijzonders. Op een avond belandt hij in een parallel universum waarin de insecten verdacht veel op mensen lijken. Gekrompen tot het formaat van een vlieg, beleeft Erik bizarre avonturen in de natuurjungle. Hij maakt ruzie met wespen, hiphopt met een hommel en logeert in een airbnb-slakkenhotel. Net op tijd ontsnapt hij uit een spinnenweb, filosofeert met een gedeprimeerde regenworm en komt terecht in een strijd tussen mierenlegers.
Onderweg komt Erik erachter dat de insectenwereld er niet goed voorstaat. De bijen hebben moeite met overleven, de stad rukt op en iedereen worstelt met menselijk afval, luchtvervuiling en pesticiden. De weg terug naar huis vinden lijkt een onmogelijke missie. Erik weet zichzelf te redden. Maar lukt het ook de insecten te redden?

Bijzonderheden

Aanbieder: Stip Theaterproducties

Locatie: Stadsschouwburg

Trefwoorden: Natuur, Insecten, Ontdekken, Vriendschap

Duur: 120 minuten

Let op: er is een pauze tijdens de voorstelling, waarin er gelunched kan worden. Lunch wordt door de school/ de kinderen zelf geregeld.

Voorwaarden

De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen. Er is plaats voor één begeleider per acht leerlingen

Downloads

Aanvullende workshop

Evaluatie

Graag horen wij je mening over de voorstelling. Wil je daarvoor ons online evaluatieformulier invullen? We ontvangen graag een evaluatie per groep.

Meer informatie

Deze activiteit wordt aangeboden vanuit het CultuurMenu. Heb je vragen? Neem dan contact op via de mail of bel 023-5330414.