Ga direct naar inhoud

Ik, Anansi

De spin Anansi is een verschrikkelijk slim heerschap. Hij hangt aan een draadje tussen hemel en aarde. Een spin mag dan wel een klein diertje zijn, maar door zijn enorme slimheid slaag Anansi erin om gedaan te krijgen wat zelfs de grootste en sterkste dieren niet lukt. Voor Anansi is opgeven geen optie. Anansi is een doorzetter 1e klas.

Hoor hoe hij Tijger als Ezel Taxi gebruikt en wie weet mag jij Anansi helpen met het verhaal ‘Hoe Anansi de wereld opnieuw leert lachen’.

Ik, Anansi was in 1985, dertig jaar geleden, de eerste solo vertelvoorstelling van Wijnand Stomp in regie van Hassan Gnaui. Stomp’s eerste leermeester in de vertelkunst. Meer dan 250 keer stond hij met deze voorstelling op de planken en verwierf hiermee internationale bekendheid.
Ik, Anansi bestaat uit oorspronkelijke volksvertellingen uit Ghana. De verhalen zijn eeuwenoud en zijn door slavernij in de 18e eeuw terecht gekomen op de Antillen en Suriname. Inmiddels ook bekend in Nederland en Vlaanderen. Wijnand Stomp is één van de initiatiefnemers die de ANANSI VERTELTRADITIE op de lijst van het Nederlands Immaterieel Erfgoed heeft geplaatst.

Wijnand Stomp alias Mister Anansi, is één van de bekendste theatrale vertellers die Nederland rijk is. Met humor, aanstekelijke ondeugd en een tikkeltje wijsheid weet hij jong en oud te raken. Door zijn soepele, wendbare stem en zijn vermogen moeiteloos van het ene stemmetje in het andere te schieten, hebben zijn woorden een sterk beeldend effect. Zonder dat je daar erg in hebt, speelt er een film af in je hoofd. Als de slang van zijn vertelling begint te kronkelen, waan je je even in een andere wereld.
Zijn vertel- voorstellingen wortelen in tradities van diverse culturen. Stomp ontleent veel inspiratie aan de Antillen, het land van zijn vader, maar is evenzeer verbonden met de Hollandse aarde.

Bijzonderheden

Aanbieder: Theater Elswout

Locatie: Theater Elswout

Trefwoorden: Verteltheater, wereldoriëntatie, fantasie

Duur: 55 minuten

Voorwaarden

De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen. Er is plaats voor één begeleider per acht leerlingen

Aanvullende workshop

Evaluatie

Graag horen wij je mening over de voorstelling. Wil je daarvoor ons online evaluatieformulier invullen? We ontvangen graag een evaluatie per groep.

Meer informatie

Deze activiteit wordt aangeboden vanuit het CultuurMenu. Heb je vragen? Neem dan contact op via de mail of bel 023-5330414.