Ga direct naar inhoud

MoveArt

Hoe zouden bijvoorbeeld de personages van Rembrandts Nachtwacht dansen en bewegen als die in 2022 geschilderd zou zijn? Vóór en na het poseren.
Leerlingen proberen zich voorstellen wat de mensen op het schilderij al zittend hebben gezegd, over geluiden die bij het schilderij passen: gekletter van lansen, een blaffende hond. Hoe zouden de leerlingen geluiden in bewegingen kunnen vertalen, uitbeelden in een dansmoment.

Of hoe danst het Vrijheidsbeeld met de Eiffeltoren? Is dat mogelijk?! We zijn omringd door kunst en kunst prikkelt onze verbeelding. We worden geraakt door beelden, geluiden en woorden en die kunnen leerlingen inspireren om te bewegen.

We creëren samen een eigen, uniek dansend schilderij, beeldende kunst gebaseerd op hun ideeën en/of kunstwerken die ze kennen uit hun eigen straat, buurt of uit eigen stad.

Bijzonderheden

Kunstenaar in de Klas: Daniel Sandu
Duur: 45 min

Voorwaarden

De workshop wordt gegeven in de gymzaal/ het speellokaal. Een workshop van een kunstenaar/docent kan alleen worden toegekend als je met minimaal 2 groepen inschrijft.

Downloads

Evaluatie

Graag horen wij je mening over deze activiteit. Wil je daarvoor ons online evaluatieformulier invullen? We ontvangen graag een evaluatie per groep.

Meer informatie

Deze activiteit wordt aangeboden vanuit het CultuurMenu. Heb je vragen? Neem dan contact op via de mail of bel 023-5330414.