Ga direct naar inhoud

Ontdek het museum met Sjaak Suppoost

Wat bewaart een museum allemaal? En wat is dat eigenlijk, een kunstwerk? In deze theatrale ontmoeting met het nieuwe Frans Hals Museum – onder leiding van Sjaak de Suppoost – ontdekken de jongste kinderen alles dat te maken heeft met kunst in een museum.

Actieve werkvormen stimuleren de leerlingen tot zélf ontdekken en doen. Via kunstkijkspelletjes vinden ze verschillende vormen, kleuren, lijnen en stippen: de bouwstenen van een schilderij.
Kinderen worden ontvangen door de suppoost die hen meeneemt op een ontdekkingsreis door het museum met kunst van vroeger en nu. Maar, is hij wel een echte suppoost… of is het misschien… Frans Hals zelf?!

Bijzonderheden

Doel: Leerlingen maken kennis met de functie van een museum en ontdekken uit welke verschillende elementen een kunstwerk bestaat. Ze begrijpen wat kunst is en wie dat bewaart.
Trefwoorden:
kunst, museum, verzamelen, vroeger en nu, kleuren en vormen
Locatie:
Frans Hals Museum
Duur: 60 minuten

Voorwaarden

De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen.

Evaluatie

Graag horen wij je mening over de voorstelling. Wil je daarvoor ons online evaluatieformulier invullen? We ontvangen graag een evaluatie per groep.

Meer informatie

Deze activiteit wordt aangeboden vanuit het CultuurMenu. Heb je vragen? Neem dan contact op via de mail of bel 023-5330414.