Museum van de Geest

Het Dolhuys is gevestigd in het voormalige Leproos-, Pest- en Dolhuis van de stad Haarlem. Het pand heeft 700 jaar lang onderdak geboden aan mensen die buiten de maatschappij vielen. Nu doet het gebouw dienst als museum van de geest. Het Dolhuys-complex wordt gerenoveerd, zowel het museum als het museumcafé zijn gewoon open!

Ga op ontdekkingstocht met onze nieuwe actieve rondleiding 'De Mystery History Tour' en ervaar de rijke geschiedenis van het Dolhuys. In deze rondleiding voor het primair onderwijs dagen we je uit het verleden en het heden aan elkaar te verbinden. Wat gebeurde er vroeger in die enorme zaal met lange rijen bedden? En waar sliepen en speelden de kinderen toen het een kindertehuis was? Elke groep staat voor een uitdaging: lukt het je om de oude foto’s terug te vinden in en buiten het museum? De rondleider neemt je mee naar de tijd van de oude afbeeldingen.

Populair bij middelbare scholieren is 'De Bovenkamer'. Waarom zijn juist pubers zo impulsief, emotioneel of vatbaar voor verslaving? 'De Bovenkamer' is een educatief programma, ontwikkeld voor jongeren, maar gewaardeerd door iedereen die geïnteresseerd is in de werking van de jonge geest. Op een interactieve manier leer je hoe jouw brein werkt én dat van een ander. Kom en ga op onderzoek uit door je bovenkamer!

Trefwoorden: ontmoeting, confrontatie, bewustwording, brein

Contactgegevens

Museum van de Geest
Schotersingel 2
2021 GE Haarlem
023 541 0688

Openingstijden

tijdelijk gesloten ivm verbouwing. Najaar 2020 weer open!

Toegankelijkheid

gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk

Disciplines

Erfgoed
Museum

Schooltype

PO
VO