Archeologisch Museum Haarlem

Archeologisch Museum
Het Archeologisch Museum Haarlem is het museum waar je alles te weten komt over de geschiedenis en archeologie van de stad aan de hand van echte vondsten. Met middeleeuwse schoenen, beerputten en pispotten, vuurstenen pijlpunten en snorrebotten. Hoe speelden, leefden en aten mensen vroeger in Haarlem? En hoe gaat een archeoloog te werk? Ontdek en onderzoek dit in het leukste museum onder de grond! 

Bij het Archeologisch Museum Haarlem staat zelf ontdekken en doen voorop in de educatieprogramma's. Vanuit de beleefwereld van de kinderen worden ze spelenderwijs meegenomen langs de archeologische geschiedenis van de stad. Natuurlijk gaat het ook over het werk van de archeoloog en graven ze zelf op naar echte voorwerpen. Een museumles bestaat altijd uit een korte centrale, interactieve uitleg bij de opgravingsreconstructie waarna de leerlingen in groepjes uiteen gaan om opdrachten te maken. Uiteraard is ook maatwerk mogelijk.

Trefwoorden: archeologie, archeoloog, middeleeuwen, erfgoed, ontdekken

Contactgegevens

Archeologisch Museum Haarlem
Grote Markt 18K
2011 RD Haarlem
023 511 5031

Openingstijden

Woensdag-zondag 13.00-17.00 uur. Schoolprogramma's zijn mogelijk op maandag (10.00-16.00 uur), woensdag en vrijdag (10.00-12.30 uur) en andere dagen en tijden op aanvraag.

Toegankelijkheid

rolstoeltoegankelijk

Disciplines

Erfgoed
Museum

Schooltype

PO
SO
VO