Teylers Museum

Teylers Museum
Stap in de voetsporen van Napoleon en Einstein in de Ovale Zaal van het oudste museum van Nederland (1784)! Ontdek in het Teylers Museum fossielen en mineralen, verwonder je over natuurkundige apparaten en bewonder schilderijen, tekeningen, boeken, munten en penningen.  Alles is verzameld om meer te weten te komen over de wereld, om onderzoek te doen en om het aan anderen te kunnen laten zien.

Prikkelen van nieuwsgierigheid en verwondering, oproepen van kritische vragen en verdiepen van kennis; dat doen onze educatieve programma’s. De mix van kennisoverdracht, activerende werkvormen en beleving wordt toegespitst op de doelgroep en het curriculum van het schoolvak.   
PO leerlingen ontdekken de fossielen en mogen ze ook echt aanraken, ze bekijken Rembrandt en gaan zelf etsen en experimenteren met geluid, licht of elektriciteit à la Einstein. Bij elk programma is een voorbereidende- en verwerkings-les beschikbaar via de site.   
De VO programma’s worden ontwikkeld ism docenten waardoor de inhoud goed aansluit bij vakken zoals geschiedenis, natuurkunde, CKV, beeldende vakken en biologie.

Trefwoorden: geschiedenis, natuurkunde, techniek, erfgoed, kunst

Contactgegevens

Teylers Museum
Spaarne 16
2011 CH Haarlem
023 5531981

Openingstijden

di t/m vr: 10 - 17 uur
za & zo: 11 - 17 uur

Toegankelijkheid

gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk
toegankelijk voor lichamelijke beperking
toegankelijk voor visuele beperking

Disciplines

Beeldend
Erfgoed
Museum

Schooltype

PO
SO
VO
VSO