Brigit Daamen

Brigit Daamen ontwerpt en maakt sieraden en objecten van vilt. Hier geeft ze eigen vorm en betekenis aan. De warme, zachte en kleurrijke wol combineert ze met contrasterende materialen. Het lichaam is zowel inspiratiebron als de verbindende factor met de draagster en de wereld.

Haar sieraden zijn opvallend, eenvoudig en helder van vorm en voelen prettig aan. Ze zijn te zien in (verkoop) tentoonstellingen. Brigit Daamen deelt haar viltkennis en passie voor kunst graag met jong en oud in workshops en lessen op scholen.

Vilt maken van losse wol is een magische ervaring waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. Je handen bewegen over de natte, warme wol, de zeep gaat schuimen en je voelt langzaam maar zeker een vaste stof ontstaan. Door te kijken, maar vooral ook door te voelen, kun je het proces sturen. Vilten is een mooie manier om je ideeën vorm te geven en te reageren op wat er in je handen ontstaat.

Met veel enthousiasme begeleidt Brigit Daamen de kinderen. Voor scholen ontwikkelt zij vilt-projecten op maat waarbij de fantasie, creativiteit en zintuigen van de kinderen tot leven komen en er aandacht is voor de wisselwerking tussen kijken, denken en doen.

Contactgegevens

Brigit Daamen
023 5407396

Disciplines

Beeldend
Erfgoed
Multidisciplinair

Schooltype

PO
SO
VO