Anouk Academy

Creatieve vaardigheden staan bij mij centraal! Dit zijn alle vaardigheden die ervoor zorgen dat kinderen tot originele oplossingen komen en deze kunnen verbeelden. Op school help ik leerkrachten dan ook met de vraag hoe ze meer creativiteit in hun lessen kunnen brengen. Hoe maak je van een gewone beeldende les een echt creatief project waarbij de kinderen uitgedaagd worden hun eigen ideeën vorm te geven?

Daarnaast geef ik met veel liefde op maat gemaakte beeldende lessen die de kinderen altijd uitdagen om net een stapje meer te doen. Het creatief proces wordt doorlopen en ik gebruik een variatie aan technieken, passend bij de wensen van school en passend bij een thema of opdracht.

Mijn werkzaamheden zijn in drie onderdelen te vangen, allemaal met als kern het ontwikkelen van creativiteit.

Als kunstenares in de klas geef ik met veel plezier les in het primair onderwijs. Mijn lessen zijn altijd op maat, binnen het thema en de wensen van de school. Het creatieve proces van de kinderen staat centraal. Kinderen worden uitgedaagd om zelf een originele oplossing te vinden. De techniek die we gebruiken staat ten dienste van het vormgeven van deze oplossing . Dat kan zowel in 2D als in 3D zijn.

Op scholen geef ik workshops, trainingen en trajecten van co teaching. Met praktische tips help ik leerkrachten hoe ze zelf in de klas de creativiteit van kinderen kunnen stimuleren. Hoe kom je nou van een Pinterest idee tot een echt creatief project waarbij de ideeën van de kinderen centraal staan? Welke vragen kun je de kinderen stellen zodat hun wereld vergroot wordt en wat levert dat op?
Tijdens de co teaching maak ik regelmatig samen met de leerkrachten een aantal creatieve projecten die we samen in de klas geven.
Tevens ontwerp ik beeldende leerlijnen voor scholen of help ik met het kiezen en implementeren van bestaande methodes.

Ik maak ook kunst met grote groepen (bijvoorbeeld alle kinderen van een school). Hierbij voegt elke persoon iets van zichzelf toe, iedereen doet voor een korte tijd zijn best om een klein deel van het geheel toe te voegen. Zo ontstaan betekenisvolle kunstwerken waar iedereen zich bij betrokken voelt.

Spreekt dit je aan en zoek jij ook naar manieren om de creativiteit nog meer te laten stromen? Het lijkt me leuk een keer kennis te maken!


Trefwoorden: creativiteit, training, beeldend onderwijs, co-teaching

Contactgegevens

Anouk Academy
0629062329

Disciplines

Beeldend
Multidisciplinair
Media en audiovisueel

Schooltype

PO