Ga direct naar inhoud

Hart speelt een actieve rol om cultuurparticipatie voor (kwetsbare) ouderen in Haarlem te stimuleren en verbeteren. We werken hiervoor samen met de gemeente Haarlem en partners uit het sociaal domein.

We brengen vraag en aanbod in cultuur en welzijn samen en dragen bij aan meer zichtbaarheid van culturele projecten voor ouderen. We delen kennis over de waarde die meedoen aan kunst en cultuur heeft op vitaal verouderen en het tegengaan van eenzaamheid. Dit doen we onder andere via de nieuwsupdate en tijdens (netwerk) bijeenkomsten.

Gouden Boeken
Gouden Boeken
Beeld: Eva Durlacher

Cultuuraanbod ouderen

Bekijk het overzicht met cultureel aanbod voor ouderen in Haarlem: 

> Overzicht culturele activiteiten voor ouderen 

Nieuwsupdate


Op de hoogte blijven van activiteiten en ontwikkelingen op het snijvlak kunst, cultuur, zorg & welzijn? Meld je aan voor de nieuwsupdate:

* verplicht veld

Haarlem Age Friendly Cultural City

In 2018/ 2019 nam Haarlem deel aan het programma 'Age Friendly Cultural Cities' van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Haarlems Goud won in november 2019 de BNG Lang Leve Kunstprijs 2019.

Onder de vlag van Haarlems Goud presenteerden diverse culturele projecten zich op 10 mei 2019 in de Toneelschuur.

Bekijk de impressie van de manifestatie van Haarlems Goud

Contact


Heb je vragen over dit thema of cultureel aanbod dat bijdraagt aan cultuurparticipatie voor ouderen? Neem contact op met Arianne Den Haan, coördinator Cultuur en Sociaal Domein:

a.denhaan@hart-haarlem.nl

Hart is lid van de Coalitie Haarlem Ontmoet, gericht op het terugdringen of voorkomen van eenzaamheid onder de inwoners van Haarlem.

Deel dit