Ga direct naar inhoud

Talen bij Hart

Wil je een moderne Europese taal leren, voor werk, studie of vakantie? Of je vaardigheden in een taal weer opfrissen?
Bij Hart kun je kiezen uit een breed aanbod van taalcursussen op diverse niveau’s.

Kom je uit een ander land en werk je of studeer je in Nederland?
Wil je in Nederland een bestaan opbouwen en graag de Nederlandse taal leren? Ook dan ben je bij Hart aan het juiste adres en van harte welkom.

ERK
De taalcursussen bij Hart zijn opgebouwd aan de hand van de niveau's van het Europees Referentiekader. Het ERK beschrijft wat je in een vreemde taal precies moet kunnen om aan te tonen dat je deze taal op een bepaald niveau beheerst.
Het ERK onderscheidt 6 niveau’s: A1, A2 (basisgebruiker), B1, B2 (onafhankelijke gebruiker), C1, C2 (vaardige gebruiker).
Het ERK is inmiddels de standaard voor het moderne taalonderwijs binnen de Europese Unie.


Nederlands als Tweede Taal voor hoger opgeleiden (NT2) -
Dutch for Non-Dutch
In een Hart NT2 cursus werk je samen met een groep cursisten van je eigen niveau aan beter luisteren en spreken in het Nederlands, aan lezen en schrijven, aan je woordenschat en grammatica. Je kunt een cursus volgen op A1, A2, B1 of B2 niveau. We bepalen je niveau tijdens een intake sessie die voorafgaat aan de cursus.

In een avondcursus Nederlands heb je 2 avonden per week les. In totaal 25 lessen van elk 2,5 uur.
Hart biedt ook ochtendcursussen aan: Nederlands Intensief. Je hebt dan 3 ochtenden per week les. In totaal 21 lessen van elk 3 uur.

Common European Framework of Reference
Europees referentiekader voor taalniveaus


Moderne Europese Talen
Hart biedt aantrekkelijke avondcursussen Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Zweeds, Deens en Russisch. Alle cursussen bestaan uit 15 wekelijkse lessen van 2 uur.

Het aanbod Engels is zeer uitgebreid, met cursussen voor beginners (A1) tot en met cursussen voor ver gevorderden (C2). Tijdens een intake sessie die voorafgaat aan de cursus bepalen we je huidige niveau. Daarmee kunnen we ervoor zorgen dat je in een groep met hetzelfde niveau aan de slag kan.

Voor Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Zweeds, Deens en Russisch biedt Hart een programma van basiscursussen op A1 en A2 niveau.
Bij voldoende belangstelling kunnen we desgewenst ook cursussen voor gevorderden organiseren (bijvoorbeeld op B1 of B2 niveau).

Docenten en locaties
Alle taalcursussen bij Hart worden gegeven door zeer ervaren en gedreven docenten, die aandacht hebben voor een plezierige en ontspannen atmosfeer in de lessen.

De taallessen van Hart vinden plaats op twee locaties in Haarlem:
- de hoofdvestiging van Hart, Kleine Houtweg18
- het Stedelijk Gymnasium, Prinsenhof 3

Bekijk het talenaanbod en schrijf je in.

Deel dit