HIT | Informatie voor scholen

Als school voor voortgezet onderwijs kun je deelnemen aan het HIT. Hiermee biedt de school zijn scholieren de kans om hun kunstzinnig talent onder professionele begeleiding te ontdekken, ontwikkelen en op het podium te brengen. Jongeren kunnen hun talent ontwikkeling binnen de disciplines Muziek, Spoken Word, Theater, Dans, Beeldende Kunst en Film.

Over het HIT
Het HIT is een talentontwikkelingsprogramma voor jongeren uit de regio Zuid-Kennemerland. Sinds 1947 is het HIT een begrip in Haarlem en omgeving. Het is een project van voortgezet onderwijsscholen en wordt grotendeels gefinancieerd door de gemeente Haarlem. De organisatie is sinds 2011 in handen van Hart.

Hoe werkt het?
De school wijst een contactpersoon aan die contact onderhoudt tussen de HIT organisatie en de betreffende kunstvakdocenten en leerlingen. Samen met de HIT-coördinatoren hebben we vier belangrijke taken en contactmomenten:

  1. Het aanmelden van je school als HIT-school. Als HIT-school krijg je een workshop voor een klas cadeau.
  2. Spotten van talenten tijdens bijvoorbeeld open podia.
  3. Werven van deelnemers voor de uiterlijke inschrijfdatum.
  4. Supporten van de leerlingen die deelnemen aan het HIT, met als hoogtepunt de podiumavonden en expositie in maart 2025.

Schooltoneel
Doe met jouw school mee aan HIT Schooltoneel. Iedere deelnemende school krijgt 15 minuten podiumtijd op het grote podium van de Stadsschouwburg; een scène, een open repetitie of een improvisatie. In de middag is er tijd voor een doorloop en s ’avonds gaan de deuren open voor publiek. Wij zorgen voor een kleurrijke hosting en gesprekken met de makers: een feest om naar elkaar te kijken en luisteren! HIT Schooltoneel geeft een dwarsdoorsnede van theatermakers op de vo-scholen van Zuid-Kennemerland.

Kosten
De school draagt bij aan de kosten van het HIT naar rato van het totaal aantal leerlingen per 1 oktober 2024. De bijdrage voor HIT 2025 is vastgesteld op € 0,60 per leerling. Voor de deelnemende leerling is het programma gratis.

Inschrijven
Meld jouw school via het aanmeldformulier aan voor HIT 2025.

HIT 2025
Contact