Ga direct naar inhoud


Artvark bedacht een super-plan voor het 775-jarige jubileum van Haarlem! Samen met alle Haarlemmers maken we één groot kunstwerk voor de stad, bestaande uit honderden (duizenden?) kleine zigzagboekjes (leporello’s) die gevuld en ingeleverd samen de ‘vriendenbibliotheek’ vormen. 

𝗪aarom
Omdat het leuk is als een Haarlems feest door Haarlemmers vormgegeven wordt: een tijdsdocument, erfenis die de inwoners aan hun stad schenken.

Wanneer
Van april tot november 2020 (als het jubileumjaar afsluit) kan iedereen een leeg zigzagboekje halen en vullen. Boekjes zijn gratis verkrijgbaar bij de balie van het Hart Café en de vestigingen van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland. In het boekje zit een flyer met wat je allemaal mag en kan doen met je boekje.

Inleveren
Als het klaar is geef je je boekje cadeau aan de stad! Lever het weer in waar je het opgehaald hebt en je krijgt als dank een cadeautje terug, want wie jarig is trakteert!

Expositie
Museum Haarlem zal de ‘vriendenbibliotheek’ een blijvende plaats geven in de collectie en elke keer andere boekjes in een vitrine exposeren.

Social Media
Volg Haarlem en ik op Facebook en Instagram voor het laatste nieuws.


Mogelijk dankzij
Dit project kreeg vorm in overleg met Eric J. Coolen, Anouk Rosenhart en Bies van Ede en wordt mogelijk gemaakt door Hart, Bibliotheek Zuid-Kennemerland, Rabobank Haarlem, Gemeente Haarlem, SKOB, Stichting vrienden van De Vishal e.a.